Ποια είναι τα πιο άπιστα επαγγέλματα εκτός τους πολίτικους;
Μία νέα έρευνα που διεξήχθη από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο της Ελλάδος έδειξε ότι οι πολιτικοί μας είναι οι πιο άπιστοι στις σχέσεις τους με τους γιατρούς και τους δικηγόρους να ακολουθούν.
Συγκεκριμένα, η νέα έρευνα από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο της Ελλάδος ανέλυσε στοιχεία από 30.000 περιστατικά από το 1987 έως και το 2017 και σύμφωνα, με το χειρουργό ουρολόγο - ανδρολόγο, συνεργάτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Χρήστο Φλιάτουρα, με βάση το 10, οι πολιτικοί είχαν βαθμό απιστίας 8, τον πιο ψηλό βαθμό. Μετά ακολουθούσαν οι γιατροί, κυρίως χειρουργοί, με βαθμό 7 και μετά οι δικηγόροι με 6, όπως αναφέρει η έρευνα.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, στην έρευνα μελετήθηκε η συχνότητα της απιστίας με βάση το επάγγελμα και αναλογικά με τον ίδιο αριθμό ανδρών, 300 άτομα ανά επάγγελμα. Η πολιτική, η ιατρική και η δικηγορία είναι τρία επαγγέλματα που έχουν έναν κοινό χαρακτήρα. Είναι επιθετικά και σε βαθμό επιβίωσης δαρβινικά τα πιο δύσκολα. Οι πολιτικοί έχουν εχθρούς μέσα στα κόμματά τους και αντιπάλους απέναντι από το κόμμα τους, άρα η μάχη για επιβίωση είναι αμείλικτα εξουθενωτική. Αν προσθέσεις και το μικρόβιο της εξουσίας, που λειτουργεί άκρως αφροδισιακά, το μείγμα είναι εκρηκτικό και για τον περίγυρο γοητευτικό.
Οι χειρουργοί με τη σειρά τους νιώθουν σαν μικροί θεοί, όταν επεμβαίνουν για να σώσουν ζωές ή όταν ο απλός άνθρωπος απέναντι τους βλέπει σαν θεούς και τους πιστεύει περισσότερο και από τη μάνα του. Αυτό το είδος ερωτικής σχέσης, που αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο που κρατά τη ζωή σου στα χέρια του, μπορεί και να μεταφραστεί σαν τον έρωτα, ως αντίδοτο του θανάτου.
Και οι δικηγόροι έχουν το πλεονέκτημα να είναι οι ψυχίατροι και ψυχαναλυτές των πελατών τους, οι οποίοι τους εκμυστηρεύονται τη ζωή τους και τα προβλήματα τους. Ενώ, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι και καλοί ρήτορες και μαγεύουν με το πολύπλοκο λεξιλόγιο που έχουν τους πελάτες τους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιστήμη έχει αποδείξει πως το ανθρώπινο είδος κουβαλά υποδοχείς ντοπαμίνης και ανταμοιβής σε διαφορετική συχνότητα σε κάποιες κοινωνικές ομάδες. Πιο άπιστο γονιδιακά είναι το είδος που έχει τους 7R υποδοχείς σε μεγαλύτερη πυκνότητα και πιο πιστό οι ομάδες με 4R.
Όπως ανέφεραν, οι τέσσερις και εφτά υποδοχείς της ντοπαμίνης 4R and 7R εμφανίστηκαν όταν οι πρώτοι ανθρωπίδες έφυγαν από την Αφρική 60.000-130.000 χρόνια πριν.
Η μεγάλη πυκνότητά τους συνδυάζεται με εφευρετικότητα και φαντασία και συσχετίζεται με την περίοδο της μεγαλύτερης μετανάστευσης πληθυσμών στην ανθρώπινη ιστορία. Η μεγαλύτερη πυκνότητά τους εμφανίστηκε σε πληθυσμούς κοντά στον Αμαζόνιο (70%) και οι ανθρωπολόγοι υποψιάζονται ότι είναι απόγονοι των ανθρωπίδων, που δεν σταμάτησαν στον Βερίγγειο Κόλπο, αλλά προχώρησαν ακόμη 8.000 μίλια, φτάνοντας τόσο χαμηλά και ρισκάροντας τη ζωή τους - ανήσυχοι και τολμηροί. Σε κολλεβιστικές κοινωνίες οι υποδοχείς αυτοί έχουν ελάχιστη πυκνότητα, ενώ, σε ανταγωνιστικές και σε ατομιστικές κοινωνίες έχουν την μέγιστη πυκνότητα. Δηλαδή οι ήσυχες κοινωνίες είναι εναντίον των εφτά υποδοχέων και οι ατομικιστικές υπέρ.
Πηγή: Lifeviews.gr