O πρώτος Master Chef της Ελλάδας, ο Νικόλαος Τσλεμεντές έρχεται στα Παραπολιτικά με την νέα, συλλεκτική σειρά βιβλίων «ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ». Μη χάσετε το δεύτερο τόμο «Διεθνής Κουζίνα»

Τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν την νέα συλλεκτική σειρά βιβλίων που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, με τις αυθεντικές συνταγές του πρώτου Έλληνα Master Chef, του «Συνταγματάρχη της Ελληνικής Κουζίνας», Νικόλαου Τσελεμεντέ! Τα νέα βιβλία του Τσελεμεντέ, «Τα Θεματικά», περιλαμβάνουν τις αυθεντικές συνταγές του μεγάλου σεφ, έτσι όπως δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ξανά, δηλαδή συγκεντρωμένες για πρώτη φορά ανά θέμα! Επιπλέον η σειρά κυκλοφορεί σε υπερπολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις, με ανανεωμένο σχεδιασμό στην παρουσίαση των συνταγών, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο εύχρηστες την στιγμή που θέλετε να μαγειρέψετε! Συμπεριλαμβάνουν ακόμα αναλυτικά κείμενα για κάθε μια από τις κατηγορίες φαγητών που περιλαμβάνουν και με αυτό τον τρόπο σας προσφέρουν πολύτιμες και χρηστικές πληροφορίες που σας είναι απαραίτητες για κάνετε κάθε φαγητό σας να ξεχωρίζει! Η νέα σειρά βιβλίων του Νικόλαου Τσελεμεντέ, «Τα Θεματικά» έρχεται στα χέρια σας για να απολαύσετε τις συνταγές του μεγαλύτερου Έλληνα σεφ σε όλο τους το μεγαλείο και συγκεντρωμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σας δώσουν την ευκαιρία να προσφέρετε στην οικογένειά σας, αλλά και σε κάθε προσκεκλημένο μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία! Το μόνο που θα χρειαστείτε επιπλέον είναι εκλεκτά υλικά και κέφι για δημιουργία!

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου αποκτήστε τον δεύτερο σκληρόδετο τόμο της σειράς:
Σε αυτό το βιβλίο συμπεριλαμβάνονται συνταγές από σχεδόν όλον τον κόσμο, συγκεντρωμένες σε κατηγορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέγετε πιο εύκολα τις συνταγές που ταιριάζουν στην περίσταση που σας ενδιαφέρει, έτσι ώστε να σας λύσουν το πρόβλημα τι να μαγειρέψετε ανάλογα με το θέμα του τραπεζιού που θέλετε να ετοιμάσετε. Για παράδειγμα, στην κατηγορία " Συνταγές με κρέας απ’ όλο τον κόσμο " θα βρείτε το πικάντικο μοσχαράκι με σπαράγγια, ενώ στα " Αγαπημένα διεθνή εδέσματα " θα βρείτε την κις λορέν και το γλυκόξινο χοιρινό. Στην κατηγορία "Του Κόσμου τα Περίεργα" έχουμε εντάξει τις φακές με κάρυ και πατάτες, στην κατηγορία " Συνταγές γεμάτες νοσταλγία " σας περιμένουν τα ζυμαρικά με μανιτάρια, τόνο και άσπρη σάλτσα, ενώ στην κατηγορία "Ρουστίκ γεύσεις" βρίσκεται η ανοιχτή πίτα με κιμά (Λαχματζούν). Σε πιο ανάλαφρο τόνο, η κατηγορία "Ώρα για πάρτυ" περιλαμβάνει γλυκόξινες γαρίδες με πιπεριές και τέλος στα «Διεθνή γλυκά και κοκτέιλ» θα απολαύσετε μια ολόκληρη σειρά από κοκτέιλ και φίνα επιδόρπια.

Καλό γευστικό σας ταξίδι στην υδρόγειο!

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
1. Συνταγές με κρέας απ’ όλο τον κόσμο
2. Αγαπημένα διεθνή εδέσματα
3. Ώρα για πάρτυ
4. Ρουστίκ γεύσεις
5. Συνταγές γεμάτες νοσταλγία
6. Του Κόσμου τα Περίεργα
7. Διεθνή γλυκά και κοκτέιλ

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές θεωρείται το σύμβολο της ελληνικής κουζίνας. O οδηγός μαγειρικής και ζαχαροπλαστική που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1932 και φέρει το όνομά του, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά «best seller» όλων των εποχών και το βιβλίο που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων! Έκτοτε κάθε βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στον τόπο μας αποκαλείται κοινώς «τσελεμεντές» και καθόλου άδικα!

tselementes

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ήταν ο αρχιμάγειρας και δάσκαλος της γαστριμαργίας που δίδαξε σε ένα ολόκληρο έθνος τις βασικές αρχές της καλής κουζίνας. Με την ευρυμάθεια, τη μεθοδικότητα, το όραμα και την αγάπη του για τους πειραματισμούς καθόρισε τις γευστικές μας προτιμήσεις, καταφέρνοντας να δώσει στην ελληνική κουζίνα μια σαφή ταυτότητα, εξισορροπώντας επιρροές από δύση και ανατολή. Όποιος έχει ανοίξει έστω και ένα από τα βιβλία του καταλαβαίνει αμέσως πόσο επηρεάστηκε από την Γαλλική κουζίνα, καθώς είναι πασίγνωστό ότι, ο Νικόλαος Τσελεμεντές, είναι ο άνθρωπος που δίδαξε σε μια ολόκληρη χώρα την μπεσαμέλ, τη σαντιγί, το πιροσκί, την μπουγιαμπέσα, το κονσομέ, τα καναπεδάκια, το ζελέ και τόσα άλλα! Η μαγειρική του δέχθηκε όμως επιρροές και από τα ταξίδια του για σπουδές στις Η.Π.Α, όπου ήρθε σε επαφή με διάφορες εθνικές κουζίνες και είχε τη δυνατότητα να πειραματιστεί με υλικά που δεν είχε ξανασυναντήσει ποτέ.

tsele

Η μαθητεία του Τσελεμεντέ σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία και ΗΠΑ τον βοήθησε να ανανεώσει ριζικά την ελληνική κουζίνα με έθνικ στοιχεία και να συστήσει στο εγχώριο κοινό πινελιές γαλλικής, δυτικοευρωπαϊκής, ασιατικής, μεξικανικής, ακόμα και αφρικανικής κουζίνας, αφήνοντας κληρονομιά αυτό που είπαν αργότερα «ελληνική κατά τον Τσελεμεντέ κουζίνα»! Δεν παρέλειψε όμως να εμπλουτίσει τη μαγειρική του και με την αρχαία ελληνική παράδοση καθώς είχε μελετήσει ενδελεχώς την κουζίνα των αρχαίων Ελλήνων αναβιώνοντας παλιές διατροφικές συνήθειες και παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, και συνήθιζε να δίνει στις δημιουργίες του αρχαιοπρεπή και ποιητικά ονόματα, προσέχοντας ιδιαιτέρως να είναι εύηχα.

tsele_2

Η επιτυχία του Νικόλαου Τσελεμεντέ είναι ότι κατάφερε να κάνει τους Έλληνες να αγαπήσουν τη μαγειρική και να εκτιμήσουν το καλό φαγητό. Όπως συνήθιζε να λέει και ο ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς, αυτός ο Τσελεμεντές «έσπρωξε την ελληνική κατσαρόλα στο σύγχρονο πολιτισμό»! Ξεκινήστε την νέα χρονιά με το μοναδικό Ημερολόγιο Μαγειρικής του 2020 και απολαύστε τις αυθεντικές συνταγές του μεγαλύτερου Έλληνα σεφ, όλο τον χρόνο!