ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Κυκλοφορούν το Σάββατο 20 Ιουνίου με 2 μεγάλες προσφορές
Ιστορία της Ορθοδοξίας, από την Εκδοτική Αθηνών: Το Σάββατο 20.6 μη χάσετε με τα Παραπολιτικά τον τελευταίο τόμο της σειράς «Η Εκκλησία της Ελλάδος και άλλες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες»
Η μνημειώδης συλλεκτική σειρά βιβλίων «Ιστορίας της Ορθοδοξίας», της Εκδοτικής Αθηνών, θα κλείσει με πρώτο κεφάλαιο αφιερωμένο στην εκκλησία της Ελλάδος. Η εκκλησία μας ιδρύθηκε από τον Απόστολο Παύλο στη διάρκεια της δεύτερης αποστολικής του περιοδείας (49 – 52 μ.Χ.) και παγιώθηκε και από άλλους αποστόλους, οι οποίοι συνδέθηκαν με τη διάδοση του Χριστιανισμού στις πιο σημαντικές πόλεις του ελλαδικού χώρου (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κόρινθο, Πάτμο, Κρήτη κ.ά). Η σύνδεση της Εκκλησίας με τον ελλαδικό πολιτισμό, τα μνημεία και η τέχνη σε διάφορα μέρη της χώρας μας ολοκληρώνουν το πλέον ενδιαφέρον αυτό κεφάλαιο. Στη συνέχεια ακολουθούν πολύ σημαντικά κεφάλαια για την εκκλησία της Πολωνίας, της Αλβανίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Φινλανδίας και της Εσθονίας. Η πλούσια βιβλιογραφία, τα ευρετήρια, οι κατάλογοι των εικόνων πιστοποιούν την εγκυρότητα, τη σοβαρότητα και τον τεράστιο όγκο της δουλειάς που έγινε για όλο αυτό το πολύτιμο έργο.
Για πρώτη φορά η εφημερίδα «Παραπολιτικά», σε συνεργασία με την Εκδοτική Αθηνών, παρουσιάζει ένα μνημειώδες έργο, που σκοπό έχει να εξάρει το διαχρονικό μεγαλείο της Ορθοδοξίας, να τιμήσει τη δόξα της πνευματικής προσφοράς της και να την καταστήσει κτήμα παιδείας για ολόκληρη τη Χριστιανοσύνη. Η σημαντική αυτή προσφορά συνεχίζεται στα Παραπολιτικά με νέους, υπερπολυτελείς, σκληρόδετους τόμους, που ολοκληρώνουν τη σειρά, καθώς παρουσιάζουν την ιστορία και τα μνημεία όλων των πατριαρχείων και των εκκλησιών της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο. Το μεγαλόπνοο αυτό εκδοτικό επίτευγμα συνέγραψε μια μεγάλη ομάδα από διακεκριμένους Έλληνες ακαδημαϊκούς, παγκοσμίου κύρους. Μια από τους βασικούς συντελεστές της έκδοσης είναι η διαπρεπής βυζαντινολόγος και ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-ΑρβελέΡ, η οποία ειδικεύτηκε στη μελέτη του κόσμου της χριστιανικής Ανατολής, και ειδικότερα του κράτους και της κοινωνίας του Βυζαντίου. Πολλοί ακόμα διακεκριμένοι καθηγητές και πανεπιστημιακοί, όπως οι Γεώργιος Γαλάβαρης, Ιωάννης Ζηζιούλας, Νικόλαος Ζίας, Χρύσα Μαλτέζου, Αντώνιος-Αιμίλιος Ταχιάος, Βλάσιος Φειδάς, Νανώ Χατζηδάκη κ.ά. επιμελήθηκαν τα κείμενα του μεγαλειώδους αυτού έργου. Η εξαιρετικά πλούσια και προσεγμένη εικονογράφηση της έκδοσης περιλαμβάνει έργα αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, εικόνες, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, χειρόγραφα, κεντητική και έργα μικροτεχνίας από εκκλησίες, πατριαρχεία, μοναστήρια και μουσεία από όλα τα μέρη του κόσμου.
Οι συγγραφείς της έκδοσης, με αλφαβητική σειρά:
Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
Γεώργιος Γαλάβαρης
Ιωάννης Ζηζιούλας
Νικόλαος Ζίας
Μαρίκα Θεοχάρη
Ιόλη Καλαβρέζου
Χρύσα Μαλτέζου
Γεώργιος Μαντζαρίδης
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δ. Μεταλληνός
Χαράλαμπος Μπούρας
Νικόλαος Γ. Πολίτης
Μυρτάλη Αχειμάστου-Ποταμιάνου
Δημήτριος Σοφιανός
Γρηγόριος Στάθης
Αντώνιος-Αιμίλιος Ταχιάος
Ευθύμιος Τσιγαρίδας
Κάτια Λοβέρδου-Τσιγαρίδα
Κώστας Τσιρόπουλος
Βλάσιος Φειδάς
Νανώ Χατζηδάκη
Μαζί, μια μοναδική έκδοση-σταθμός στη νεοελληνική εκπαίδευση που δεν πρέπει να χάσετε!
Αποκτήστε ένα από τα σπάνια αναγνωστικά των σχολικών μας χρόνων που μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων και ταξιδέψτε μέσα από τις σελίδες τους σε μια άλλη εποχή νοσταλγίας και αθωότητας!