Ένα μικρό αφιέρωμα στον Ανδρέα Μικρούτσικο έκανε η «Super Κατερίνα», με τον ίδιο να αποκαλύπτει λεπτομέρειες από την πορεία του στη τηλεόραση και την Κατερίνα Καινούργιου να… διψά να μάθει πράγματα.

Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στο πώς προέκυψε η πρωινή εκπομπή «Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό» και αποκάλυψε ατάκα μεγαλοστελέχους που τον έκανε να αποχωρήσει από τη συνάντηση που είχε με τον Τζώνη Καλημέρη, όταν του παρουσίασε το τραγούδι της έναρξης.

Ο ίδιος μίλησε για τη έλευση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με ελικόπτερο αλλά και τα λόγια που του έλεγε όσο περπατούσαν για να φτάσουν στις θέσεις τους. «Ήταν δαιμόνια γυναίκα», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή που έχει περάσει στον αέρα, όταν σε εκπομπή στη Θεσσαλονίκη που έβγαινε μπροστά σε 5.000 κόσμο, δεν κατάφεραν να δώσουν το «παρών» οι καλεσμένοι, λόγω της ομίχλης που δεν άφησε το αεροπλάνο να προσγειωθεί.

Η Κατερίνα Καινούργιου αφού το αποθέωσε, του δήλωσε ότι το μοναδικό πράγμα που δεν την άρεσε από αυτά που παρουσίαζε, ήταν οι κοινωνικές εκπομπές, όπως το «Επιτέλους μαζί».

«Επειδή πολλές από αυτές τις εκπομπές έβγαζαν για τον τηλεθεατή από στενοχώρια μέχρι και γέλιο -γιατί είχαμε ακραίες περιπτώσεις- καμία δεν ήταν στημένη, ερχόντουσαν και παρακαλούσαν να βγουν γιατί είχαν βοήθεια. Ήταν ακραίες περιπτώσεις και το ακραίο ήταν μέρος της κοινωνίας, το υπερβολικά ακραίο ίσως έκανε φθορά. Η μεγαλύτερη φθορά ήταν ψυχική δικιά μου», είπε ο  Ανδρέας Μικρούτσικος και εξήγησε:

«Σας δίνω τον λόγο της τιμής μου, τέλειωνα τέτοιες εκπομπές, πήγαινα σπίτι και δεν μπορούσα να κοιμηθώ όλο το βράδυ… Γυρνούσα σπίτι και μάζευα τις πληγές μου, προσπαθούσα να ανασυντάξω τα συντρίμμια μου. Δεν είναι ότι το έκανα και έλεγα «κοίτα το νούμερο». Είναι άνθρωποι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα».