Μετά τα γιουχαρίσματα εναντίον του σε σόου του Ντέιβ Σαπέλ, ο Έλον Μασκ «επέστρεψε» αυτή τη φορά κατηγορώντας δημοσίως τον πρώην επικεφαλή ασφάλειας του Twitter, Γιόελ Ροθ, ότι σεξουαλικοποιεί τα παιδιά.

Mερικές εβδομάδες αφότου ο Μασκ απέκτησε την πλατφόρμα ο Ροθ παραιτήθηκε από το Twitter. Ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρώην εργαζόμενος δήλωσε ότι το Twitter είναι λιγότερο ασφαλές από τότε που ανέλαβε ο δισεκατομμυριούχος.

Το Σάββατο, ο Μασκ παρουσίασε στο Twitter ένα σύντομο και εκτός κόντεξτ απόσπασμα από την 300 σελίδων διδακτορική διατριβή του Ροθ.

«Φαίνεται ότι ο Γιόελ υποστηρίζει στη διδακτορική του διατριβή ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου για ενήλικες», έγραψε στο Twitter. Η διδακτορική διατριβή του Ροθ, η οποία φέρει τον τίτλο «Gay Data», αναλύει την εφαρμογή γνωριμιών ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, το Grindr.

Στη διατριβή του ο Ροθ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Grindr «δεν είναι ασφαλής και κατάλληλη εφαρμογή για την ηλικία των εφήβων», αλλά επειδή οι νέοι queer άνθρωποι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ούτως ή άλλως, «θα πρέπει αντ' αυτού να επικεντρωθούμε στη δημιουργία στρατηγικών ασφάλειας».

Πουθενά στη διατριβή του ο Ροθ δεν υποστηρίζει τη σεξουαλικοποίηση των παιδιών, με πολλούς να μιλούν για προκατάληψη εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο Ροθ έχει γίνει στόχος επιθέσεων στο διαδίκτυο από τότε που ο Μασκ άρχισε να αποκαλύπτει τα «Twitter Files», που φέρονται να είναι εσωτερικές επικοινωνίες της εταιρείας. Ο ιδιοκτήτης του Twitter δημοσιεύει τα εν λόγω αρχεία με τη βοήθεια δημοσιογράφων που κινούνται στο χώρο της αμερικανικής δεξιάς, όπως ο Matt Taibibi και ο Bari Weiss.

Τη Δευτέρα, ο Weiss ανέβασε στο Twitter ένα στιγμιότυπο οθόνης που φαίνεται να δείχνει εσωτερικές επικοινωνίες του Twitter στις οποίες ο Ροθ και άλλοι συζητούν αν θα απαγορεύσουν τον λογαριασμό του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από Them