Η Τζένα Ορτέγκα κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της στη σειρά «Wednesday», που σάρωσε στο Netflix, υποδυόμενη μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, την κόρη της οικογένειας Άνταμς.

Μάλιστα, η σειρά στην οποία η Ορτέγκα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων στην πλατφόρμα. Παράλληλα έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιαίτερα για τον επικό χορό της Wednesday στο 4ο επεισόδιο, όπου λικνίζεται με το γκόθικ και απαθές στυλ της με το κομμάτι «Goo Goo Muck» των Cramps.

Πώς δημιουργήθηκε η viral χορογραφία

Η 20χρονη πρωταγωνίστρια βρέθηκε στην εκπομπή «The Tonight Show» του Jimmy Fallon, όπου αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η χορογραφία και τον τρόπο με τον οποίο γυρίστηκε η συγκεκριμένη σκηνή. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η ίδια χορογράφησε τη σκηνή, καθώς ήθελε να αποδείξει ότι «το έχει» με τις χορευτικές κινήσεις. Επισημαίνει ακόμη ότι δημιούργησε ολόκληρη τη χορογραφία μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

 «Ο σκηνοθέτης, ο Tim Burton, ήρθε στο τροχόσπιτό μου μόλις δύο μέρες πριν γυρίσουμε τη σκηνή και μου λέει “Τζένα, ξέρω ότι είπες πως θες να τη χορογραφήσεις η ίδια. Ξέρω ότι το έχεις, το δουλεύεις, δεν ανησυχώ καν. Σε εμπιστεύομαι”. Και του λέω “Ω ναι, όλα πάνε καλά”,  είπε η Ορτέγκα παραδεχόμενη ότι μέχρι τότε δεν είχε βρει τη χορογραφία. «Δεν το είχα προβάρει καν μέχρι τότε. Έκανα μαθήματα τσέλο και ξιφασκίας εκείνη την εβδομάδα. Απλώς δεν είχα τον χρόνο. Χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο. Είχα νιώσει τόσο χαζή».

Ωστόσο, ανασκουμπώθηκε, πήγε και μελέτησε και είδε διάφορα πράγματα για να εμπνευστεί έναν χορό, που τελικά έγινε η πιο viral σκηνή του «Wednesday»:

«Δεν είμαι χορεύτρια. Δεν το κάνω αυτό και δεν έχω καμία εμπειρία. Δεν κοιμήθηκα δύο μέρες. Έβλεπα βίντεο των Siouxsie and the Banshees, Denis Lavant στο Beau Travail. Βρήκα πλάνα αρχείου από goth παιδιά που χόρευαν σε κλαμπ στα '80s. Είδα τη Lene Lovich, τη Nina Hagen... και τότε σκέφτηκα Ο.Κ., πάμε και βλέπουμε τι θα γίνει».

Δείτε βίντεο με τη σκηνή του χορού της Wednesday


Είπε επίσης ότι τίμησε μία εκ των προκατόχων του ρόλου: «Απέδωσα φόρο τιμής στη Lisa Loring, την πρώτη Wednesday Addams. Έκανα μια χορευτική κίνηση που κάνει και φυσικά το έκοψαν στο μοντάζ όταν το έκανα, αλλά ξέρω ότι είναι εκεί! Το ξέρω»!

Στον ρυθμό της Wednesday το TikTok

Αποκάλυψε, επίσης, ότι το Netflix την είχε προειδοποιήσει ότι θα γινόταν viral αυτός ο χορός αλλά η ίδια δεν το περίμενε. Τελικά το Netflix δικαιώθηκε, αφού έγινε από τα πιο viral βίντεο στο TikTok, με χιλιάδες κόσμου να αναπαριστά τον χορό της, ανάμεσα σε αυτούς μάλιστα βρέθηκε και η Lady Gaga.

@ladygaga BLOODY WEDNESDAY #fyp ♬ original sound - heyy

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, μάλιστα, είχε αναφέρει ότι την ημέρα που γύριζε τη συγκεκριμένη σκηνή βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και έπρεπε να απομακρυνθεί από το πλατό.

«'Ένιωσα ότι με χτύπησε αμάξι και ένα μικρό γκόμπλιν έξυνε τον λαιμό μου. Μου έδιναν φάρμακα ενδιάμεσα από τις λήψεις επειδή περιμέναμε το αποτέλεσμα του τεστ», είπε η Ορτέγκα.

Δείτε βίντεο με τη συνέντευξη