Τρία πολύτιμα βιβλία για τη μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για να επιλέξετε, ΕΚΤΑΚΩΣ την Παρασκευή με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Μη χάσετε εκτάκτως αυτή την Παρασκευή 24/03 με τα Παραπολιτικά, τρία πολύτιμα βιβλία για τη μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για να επιλέξετε:
ΠΑΝΑΓΙΑ
Η ελπίδα όλων των Ελλήνων
Η Παναγία, η μητέρα του Κυρίου, η παρθένος που στα σπλάχνα της φύτρωσε ο ιερός σπόρος που ήρθε να χαρίσει σωτηρία στους ανθρώπους, είναι η αγαπημένη μητέρα των Χριστιανών της Ορθοδοξίας. Στην Ελλάδα, από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, μέχρι τα απομακρυσμένα χωριά της ηπειρωτικής χώρας, τις ξακουστές μονές του Αγίου Όρους και τη Μεγαλόνησο, Κύπρο, χιλιάδες πιστοί συγκεντρώνονται στη Χάρη της για να προσκυνήσουν τις θαυματουργές της εικόνες και να την παρακαλέσουν να τους ελεήσει. Τα θαύματά της που καθημερινά μαρτυρούνται, αποδεικνύουν τη μεγάλη αγάπη που συνδέει την Θεοτόκο με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Η Μεγαλόχαρη, που χαρίζει κουράγιο και παρηγορεί αδιακρίτως, τιμάται πολλές φορές τον χρόνο, με αποκορύφωμα τον Δεκαπενταύγουστο που εορτάζεται η κοίμησή της.
ΜΗΤΗΡ ΘΕΟΥ
H ζωή και οι εορτές της Θεοτόκου
Μαρία. Η γυναίκα που γεννήθηκε για να εκλείψει η κατάρα της Εύας. Εκείνη που με την αγνότητά της έλκυσε τη Θεία Χάρη και με την ελεύθερη συναίνεσή της σαρκώθηκε ο άναρχος Λόγος του Θεού για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Οι πληροφορίες για τη ζωή της Παρθένου Μαρίας, της μητέρας του Χριστού, της όντως Θεοτόκου, είναι λιγοστές στην Καινή Διαθήκη, καθώς τα τέσσερα Ευαγγέλια επικεντρώνουν την προσοχή τους στα βασικά γεγονότα της ζωής, του θανάτου και της ανάστασης του Υιού και Δημιουργού της και στο μήνυμα που απορρέει από αυτά. Εκείνη Του προσέφερε τον εαυτό της, αξιώθηκε να Τον κυοφορήσει και να Τον γεννήσει, να γίνει η ωραιότερη προσφορά του ανθρώπινου γένους στον Λυτρωτή του. Το βιβλίο περιέχει τις πιο σημαντικές παλιοδιαθηκικές προτυπώσεις που αναφέρονται στην «τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ» και αφηγείται τη ζωή της Θεοτόκου αξιοποιώντας τις πληροφορίες που παρέχουν τα Ευαγγέλια, η Ιερή Παράδοση αλλά και εκείνα τα στοιχεία από τις απόκρυφες διηγήσεις που θεωρούνται αληθή από την Εκκλησία μας και χρησιμοποιήθηκαν στη διαμόρφωση του εορτολογίου, στην υμνωδία και την εκκλησιαστική τέχνη. Παράλληλα, αναλύει τις εορτές που καθιερώθηκαν για να τιμάται η Υπέραγνη Μητέρα του Κυρίου, για την κεντρική θέση που κατέχει το πρόσωπό της στο μέγα και ακατάληπτο για την ανθρώπινη σοφία αλλά και για τις ουράνιες δυνάμεις μυστήριο. Ένα βιβλίο διανθισμένο με σπάνιες και κορυφαίας καλλιτεχνικής έκφρασης απεικονίσεις της Παναγίας, αφιέρωμα σεβασμού και τιμής προς την υπερένδοξη Μητέρα όλων των ανθρώπων.
Τη Υπερμάχω Στρατηγώ των Ελλήνων
Δύο βιβλία σε ένα:
ΘΕΟΤΟΚΟΣ Η ΜΑΝΑ & Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
ENOTHTA 1η
Η Παναγία είναι η μητέρα του Χριστού, η μητέρα όλων των ανθρώπων. Είναι η μοναδική γυναικεία μορφή που σάρκωσε τον Υιό του Θεού και έγινε φορέας της αποκάλυψης του σχεδίου του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου. Η Θεοτόκος όμως είναι πάνω από όλα μάνα για όλους, καθώς πόνεσε κατά τη Σταύρωση και διότι μετά την Κοίμησή της μεσιτεύει υπέρ των πιστών και σπεύδει με θαυμαστό τρόπο προς βοήθειά τους. Αναρίθμητα τα θαύματα που έχει επιτελέσει και ο αριθμός των πιστών που ευεργετήθηκαν. Στην Παναγία μας, στη μητέρα του Χριστού, στη νέα Εύα, στη Θεοτόκο οφείλουμε την ύψιστη τιμή και τη δόξα!
ENOTHTA 2η
Μη λησμονείτε το σχοινί, παιδιά του Πατριάρχη. Ὅταν τό 1453 ἔπεσε ἡ Πόλη στά χέρια τῶν Τούρκων, καταλύθηκε ἡ βυζαντινή αὐτοκρατορία καί ὅλο τό ρωμέϊκο βρέθηκε στό κενό. Καμμιά ὠργανωμένη δύναμη δέν ἀπέμεινε μέσα στό δοῦλο Γένος ἐκτός ἀπό τήν Ἐκκλησία, στήν ὁποία ὁ Πορθητής ἔδωσε ὡρισμένα προνόμια,τῶν ὁποίων αὐτή ἔκανε καλή χρήση γιά χάρι τοῦ λαοῦ. Ἡ Ἐκκλησία, λοιπόν, ἐπωφελούμενη ἀπό τά δικαιώματα πού τῆς δόθηκαν,στάθηκε,ἀπό τῆς ἑπομένης τῆς Ἁλώσεως, ἡ στοργική Μάνα τοῦ πονεμένου λαοῦ καί κοντά της οἱ σκλαβωμένοι Ἕλληνες ἔβρισκαν παρηγοριά και προστασία. Παράλληλα, ἡ Εκκλησία ἄρχισε ἕνα δύσκολο ἀγῶνα γιά τήν ἐπιβίωση τῆς φυλῆς μας, γιά τή διάσωση τῆς γλώσσας μας, γιά τή διατήρηση τῆς θρησκευτικῆς καί ἐθνικῆς μας αὐτοσυνειδησίας.
(+ Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Μάρτιος 1994.)