Νέα δεδομένα για την εκπροσώπηση της Κύπρου στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision υπό το φόβο να αποκλειστεί το Νησί της Αφροδίτης από τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού μετά την καταγγελία που φέρεται να έγινε από πλευράς ΕΡΤ στην EBU για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πράγματι υπήρξε από πλευράς ΕΡΤ επισήμανση (και όχι καταγγελία) στην Πανευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (ΕΒU) πως θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί εδώ και χρόνια και μεταξύ των οποίων περιλαμβάνουν και ανάδειξη του υποψηφίου στην επικράτεια της εκάστοτε χώρας.

Αυτό «φωτογραφίζει» την απόφαση του ΡΙΚ να προβάλλει το «Fame Story» που θα είναι σε παραγωγή της Barking Well Media και θα προβάλλεται από το Star ταυτόχρονα με το κρατικό κανάλι της Κύπρου.


Η δικλείδα

Το ΡΙΚ αρχικά αποφάσισε, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος, να προχωρήσει μετά το τέλος του «Fame Story» σε απευθείας ανάθεση της εκπροσώπησης της Κύπρου στο νικητή του ριάλιτι. Όμως αυτός θα είχε νωρίτερα ανακοινωθεί σε ελληνική επικράτεια. Για να είναι τελείως, ωστόσο, νομότυπη η διαδικασία, μπαίνει νέα δικλείδα. Μετά την ανάδειξη του νικητή του talent show με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη, το ΡΙΚ θα τον επιλέξει απευθείας για εκπρόσωπο της Κύπρου στην επόμενη Eurovision.

Στη συνέχεια και σε συνεργασία με την Panik Records θα διοργανωθεί στη Λευκωσία από το ΡΙΚ Εθνικός Τελικός. Εκεί ο νικητής του «Fame Story» θα ερμηνεύσει κάποια διαφορετικά τραγούδια, πιθανότατα τρία. Από αυτά θα επιλεγεί αυτό που θα εκπροσωπήσει τελικά την Κύπρο στη Eurovision 2024. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας επιλογής τραγουδιού, δηλαδή, ο τρόπος βαθμολογίας και η αναλογία κοινού και επιτροπής ορισμένης από το ΡΙΚ στην τελική βαθμολογία θα ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου.