Επίσημα διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ η Κατερίνα Κασκανιώτη - Η αναβάθμιση των κρατικών καναλιών
Η αύξηση των ποσοστών της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ
Επίσημα ανέλαβε τα καθήκοντα της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ η Κατερίνα Κασκανιώτη, η οποία θα διανύσει μεταβατικό διάστημα έξι μηνών μέχρι τον τελικό διορισμό της, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία.
Το νέο στέλεχος καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ραδιομέγαρο.
Aναφέρθηκε στους δύο στρατηγικούς στόχους της ΕΡΤ, την «ενίσχυση του ERTNews και την επένδυση σε αυτό» και στην «αναβάθμιση του ERTFLIX». Όπως τόνισε:
«Η Κατερίνα Κασκανιώτη γνωρίζει καλά το ψηφιακό περιβάλλον».
Η αύξηση των ποσοστών της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ έχει κατακόρυφη άνοδο στις θεάσεις, έχοντας ξεπεράσει τις 12.000.000 τον Νοέμβριο του 2023.
Ταυτόχρονα, έξι στους δέκα επιλέγουν να παρακολουθήσουν ERTFLIX μέσω άλλων συσκευών (υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ) και μόλις τέσσερις στους δέκα από τηλεοπτικό δέκτη.
Ενδεικτικό είναι πως μόλις το προηγούμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο, οπότε ανέβηκαν στην πλατφόρμα τα νέα επεισόδια της σειράς «Έρημη χώρα», κατέγραψε 1.650.000 θεάσεις.
Με το σλόγκαν «Το ERTFLIX φορτώνει», το περιεχόμενο της ψηφιακής πλατφόρμας ενισχύεται για την εορταστική περίοδο, και όχι μόνο, με είκοσι πέντε ξένες σειρές και εκατόν σαράντα ταινίες.
«H ΕΡΤ είναι σταθερή αξία, πολύπλευρο brand»
«Έρχομαι στην ΕΡΤ με φωτεινή διάθεση, είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη για μένα», ανέφερε η Κατερίνα Κασκανιώτη. Και πρόσθεσε:
«H ΕΡΤ είναι σταθερή αξία, πολύπλευρο brand με έγκυρη ενημέρωση, που ταυτόχρονα έχει κάνει τρομερά βήματα στο χώρο της ψυχαγωγίας και είναι πλέον ανταγωνιστική, σύμφωνα με την τηλεοπτική ορολογία. Αλλάζει το παράδειγμα. Χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής. Θέλω να είμαι μέρος σε αυτό το γίγνεσθαι και με αποφασιστικότητα έχουμε να κάνουμε πολλά».
Τα δύο ανώτατα στελέχη της διοίκησης δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους αναφορικά με τρία φλέγοντα ζητήματα, όπως η αποχώρηση της εταιρείας από τις μετρήσεις της Nielsen, η κατάργηση της μετάδοσης των διαφημίσεων και η αναδιάρθρωση της δομής των τηλεοπτικών καναλιών.
Όσον αφορά το τελευταίο, σύμφωνα με πληροφορίες, η σκέψη που επικρατεί είναι πλέον η διατήρηση και των τριών καναλιών (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3), με το δεύτερο κανάλι να μετατρέπεται σε library channel, χρησιμοποιώντας το πλούσιο αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης.
*Του Αλέξη Μίχα / Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 20/12/2023