Οι χαµηλές πτήσεις που καταγράφονται συνεχώς τους τελευταίους µήνες -µε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις- στα δελτία ειδήσεων και συνολικά στην ενηµέρωση του Open αρχίζουν πλέον και έχουν ορατές επιπτώσεις ακόµα και στις συσκέψεις της καθηµερινότητας του καναλιού.

 

Τα προβλήματα του OPEN 

Ο προβληµατισµός των συντακτών είναι έντονος για την κατρακύλα στα νούµερα της τηλεθέασης και µάλιστα σε µια συζήτηση τις προηγούµενες µέρες η απάντηση που δόθηκε από διευθυντικά στελέχη ήταν πως «το δελτίο µας είναι αξιοπρεπές». Απάντηση που, όπως µάθαµε, προκάλεσε τα (χαµηλόφωνα) γέλια κάποιων εκ των παρισταµένων.

Ενας δεύτερος προβληµατισµός έχει να κάνει µε τη σχεδόν ανύπαρκτη παρεµβατικότητα του δελτίου ειδήσεων. Είναι ενδεικτικό ότι το προηγούµενο διάστηµα η κεντρική παρουσιάστρια ειδήσεων, Εύα Αντωνοπούλου, έλειψε από τη θέση της για ένα δεκαήµερο και αντικαταστάθηκε από τη Ματίνα Παπαδέα. Για την απουσία της αυτή δεν υπήρξε ούτε ένα σχόλιο στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Δείτε επίσης: Πονοκέφαλος για την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open - Η ρήτρα Κοκλώνη στα σενάρια για το μέλλον

 

OPEN: Τα προβλήματα στην οργάνωση του προγράμματος και η απυσία του Ιβάν Σαββίδη

Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει επίσης ότι εκδίδονται δελτία Τύπου για κάποιες περιστασιακές και σπάνιες πλέον καλές αποτυπώσεις τηλεθέασης, που όµως είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι υπάρχουν ζητήµατα και στην οργάνωση του προγράµµατος των παρουσιαστριών του µεσηµεριανού δελτίου ειδήσεων, οι οποίες εναλλάσσονται διαρκώς, µε αποτέλεσµα να µη δίνεται εικόνα σταθερότητας στον τηλεθεατή.

Στο µεταξύ, απών συνεχίζει να είναι ο ιδιοκτήτης του σταθµού, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος πάντως εµπιστεύεται απόλυτα -µέχρι στιγµής- τον διευθυντή ειδήσεων, Χρ. Παναγιωτόπουλο, που είναι και ο µόνος που έχει απευθείας επαφή µαζί του και τον πληροφορεί για τα αποτελέσµατα του ενηµερωτικού τοµέα του σταθµού, αλλά και ζητήµατα της γενικότερης λειτουργίας του σταθµού της Παιανίας.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 11/5/2024