Η ψυχαγωγία και τα πρόσωπά της παραδοσιακά ελκύουν τα «φώτα» του τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Ωστόσο, το τέλος της φετινής σεζόν σηµατοδοτεί αλλαγές και σε ενηµερωτικές εκποµπές, αλλά και στους παρουσιαστές τους.

*Διαβάστε εδώ: Η νέα στέγη της Φαίης Μαυραγάνη και τα σενάρια για ΑΝΤ1 και Μαρία Αναστασοπούλου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ΑΝΤ1, Σκάι και Alpha. To µεγάλο ερωτηµατικό ακούει στο όνοµα Τατιάνα Στεφανίδου. Στο τέλος της προηγούµενης εβδοµάδας στέλεχος του ενηµερωτικού τοµέα του Alpha επικοινώνησε µε τη δηµοσιογράφο και την ενηµέρωσε πως η συνεργασία ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου και το «TLive» δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Πηγές από το κανάλι της Κηφισιάς ανέφεραν στην «Κυριακάτικη Απογευµατινή» ότι πρόκειται για «αλλαγή που γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής αναδιάρθρωσης του daytime (ηµερήσιο πρόγραµµα)», επισηµαίνοντας ταυτόχρονα πως «το ‘‘TLive’’ δεν πρόκειται να αντικατασταθεί από κάποια νέα ενηµερωτική εκποµπή, αλλά από ψυχαγωγική». Xωρίς, µέχρι στιγµής, να διευκρινίζεται εάν στη συγκεκριµένη ζώνη θα τοποθετηθεί live ή µαγνητοσκοπηµένη εκποµπή, στο πλαίσιο κάποιου φορµά. Παρά το νέο αυτό τηλεοπτικό διαζύγιο, πηγές τόσο από το επαγγελµατικό περιβάλλον της δηµοσιογράφου όσο και από το κανάλι κάνουν λόγο για «καλή σχέση» µεταξύ των δύο πλευρών. Στην ουσία ο τηλεοπτικός σταθµός αποφάσισε να µην ενεργοποιήσει το «+1» (προοπτική επέκτασης συνεργασίας της υπάρχουσας συµφωνίας για ακόµη ένα χρόνο) στο συµβόλαιο της δηµοσιογράφου.

Αν και η εκποµπή ήταν οµολογουµένως χαµηλού κόστους, τα µέτρια ποσοστά τηλεθέασης στο δυναµικό κοινό 18-54, που ενδιαφέρει κατά βάση τους διαφηµιστές, δεν βοήθησαν στη διατήρησή της.

∆ιακινούνται σενάρια µετακίνησης της Τατιάνας Στεφανίδου σε άλλα κανάλια που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται ούτε φυσικά και διαψεύδονται, καθώς στο παρασκήνιο υπάρχει έντονη κινητικότητα.

Στον Alpha, αλλά µε αλλαγές, παραµένει ο Νίκος Μάνεσης. Οι συζητήσεις του δηµοσιογράφου µε το κανάλι για την ανανέωση του συµβολαίου του έχουν µπει σε τελική φάση. Ο Νίκος Μάνεσης θα συνεχίσει την εκποµπή «Σαββατοκύριακο µε τον Μάνεση» τουλάχιστον για τα επόµενα δύο χρόνια, ενώ µε τα τωρινά δεδοµένα φέρεται να επιθυµεί την αποχώρησή του από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Σε αυτή την περίπτωση η λύση θα προκύψει εκ των έσω, µε το δελτίο να αναλαµβάνει κάποιο από τα πρόσωπα που εκφωνούν ήδη δελτία στο κανάλι της Κάτω Κηφισιάς.

Στο κεντρικό δελτίο θα παραµένει ο Αντώνης Σρόιτερ, έχοντας παράλληλα και βραδινή εβδοµαδιαία ενηµερωτική εκποµπή.


Αλλαγές σε ΑΝΤ1 και Σκάι

Αλλαγές αναµένονται στον ΑΝΤ1. Ο Νίκος Χατζηνικολάου ανανέωσε το συµβόλαιό του, που περιλαµβάνει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και του «Ενώπιος Ενωπίω», ενώ στο τιµόνι του «Καληµέρα Ελλάδα» παραµένει για ακόµη ένα χρόνο ο Γιώργος Παπαδάκης, που έχει και αρµοδιότητες συµβούλου ενηµέρωσης στο κανάλι.

Όλα είναι ανοιχτά, πάλι, για το µέλλον της Μαρίας Αναστασοπούλου µε τον ΑΝΤ1. Τα τελευταία σενάρια τη θέλουν να αποχωρεί από το «Καληµέρα Ελλάδα», ενώ δεν φαίνεται να συνεχίζει µε την «Aρένα» (της). Έχουν γίνει ραντεβού µε στελέχη του καναλιού, πλην όµως ο διάλογος, µέχρι τώρα, δεν έχει καρποφορήσει.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται από τον ΑΝΤ1 η αποχώρηση της Φαίης Μαυραγάνη έπειτα από δύο χρόνια στο «Στούντιο µε θέα». Αν το κανάλι κρατήσει «ενεργή» την πρωινή ενηµερωτική ζώνη, ένα σενάριο θέλει τη Μαρία Αναστασοπούλου να µετακοµίζει εκεί. Στον Σκάι η στρατηγική της επόµενης σεζόν φέρνει υποχώρηση της ψυχαγωγίας και ενίσχυση της ενηµέρωσης.

Η ζώνη 12.00-14.00 αλλάζει φυσιογνωµία και γίνεται ειδησεογραφική, µε διάφορα πρόσωπα να έχουν ακουστεί για την ανάληψή της.

Όπως αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά», πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για την ανάληψη της νέας εκποµπής είναι αυτή του Άρη Πορτοσάλτε.

Ακούστηκε επίσης το όνοµα της Αναστασίας Γιάµαλη, σενάριο το οποίο έχει αποµακρυνθεί το τελευταίο χρονικό διάστηµα. Είναι βέβαιο πως στο υπό δηµιουργία νέο ενηµερωτικό µαγκαζίνο θα αξιοποιηθούν πρόσωπα από το δηµοσιογραφικό δυναµικό του καναλιού του Φαλήρου. Για την πρωινή εκποµπή του Σαββατοκύριακου ακούγεται εντόνως το όνοµα της Μαυραγάνη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδόν έχει «κλειδώσει» η µεταγραφή της στο Φάληρο και αποµένει η οριστικοποίηση της ζώνης. Ενώ νέα ενηµερωτική εκποµπή ενδέχεται να δηµιουργηθεί και στο δίωρο 12.00-14.00 του Σαββατοκύριακου στη θέση της εκποµπής «Γεια σου», της Μαρίας Μπακοδήµου.


Στασιµότητα σε Mega, Star, αλλαγές σε ΕΡΤ

Στο Mega δεν αναµένονται θεαµατικές αλλαγές, για τον λόγο πως το σύνολο του ενηµερωτικού προγράµµατος, υπό την µπαγκέτα του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενηµέρωσης Σταµάτη Μαλέλη, καταγράφει πρωτιές σε όλες τις ζώνες.

Στο Star επίσης δεν προβλέπονται µετακινήσεις.

Στην ΕΡΤ ενδεχοµένως να υπάρξουν κάποιες αλλαγές. Τόσο ο πρόεδρος του δηµόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, Κωνσταντίνος Ζούλας, όσο και η διευθύνουσα σύµβουλος, Κατερίνα Κασκανιώτη, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου έκαναν λόγο για «στρατηγική επιλογή ενίσχυσης του ERTNews». Θα υπάρξουν νέες ενηµερωτικές εκποµπές από τη νέα σεζόν.

Στη δηµόσια τηλεόραση θα συνεχίσει το υφιστάµενο µοντέλο µε την παράλληλη µετάδοση µε το ERTNews των πρωινών ενηµερωτικών εκποµπών των καθηµερινών και του Σαββατοκύριακου, και δύο δελτίων ειδήσεων. Στις 12.00 το µεσηµέρι και στις 6.00 το απόγευµα. Όσο για το Open, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει µετά τις ευρωεκλογές.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής» στις 19/05/2024