Εκτός από τις ανακατατάξεις που αναµένονται στο δηµοσιογραφικό προσωπικό του Open, καθώς από το τέλος της σεζόν και µετά το πιθανότερο είναι πως θα υπάρχουν αναχωρήσεις για άλλα κανάλια, πλέον µεγάλη γκρίνια υπάρχει και στο τεχνικό προσωπικό.

Εµπειροι τεχνικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων πήραν «µεταγραφή» όταν άνοιξε το κανάλι από άλλα, µεγάλα ιδιωτικά Μέσα, βλέπουν ότι η καθηµερινότητά τους έχει δυσκολέψει πολύ, τόσο έξω από τα στούντιο όσο και µέσα σε αυτά, αλλά και στα κοντρόλ.

Το βασικότερο θέµα είναι ότι, λόγω και της µεγάλης επικαιρότητας, οι βάρδιες δεν βγαίνουν όπως θα έπρεπε, µε αποτέλεσµα να εργάζονται περισσότερο και πολλές φορές µε εξαντλητικούς ρυθµούς. Ως εκ τούτου, προκύπτουν µια σειρά από δυσλειτουργίες, µε ορισµένους εκ των πλέον έµπειρων εργαζοµένων να διαµηνύουν ότι, αν αυτό συνεχιστεί και δεν υπάρξουν προσλήψεις, θα αναζητήσουν αλλού την τύχη τους, καθώς προτάσεις υπάρχουν, τουλάχιστον για ορισµένους από αυτούς.

Δείτε επίσης: Φήμες για φυγή έμπειρων ρεπόρτερ από το OPEN

Γκρίνια και για την τηλεθέαση του κεντρικού δελτίου του OPEN 

Την ίδια ώρα, η γκρίνια για την τηλεθέαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων συνεχίζεται, και µάλιστα έχει ενταθεί, καθώς δεν υπάρχει πλέον ούτε το πρόσχηµα του lead in, αφού η σειρά «Σαν ψέµα», χωρίς να σκίζει, πάει πάντοτε καλύτερα από το δελτίο ειδήσεων.

Ενα δελτίο όπου, όπως και η πρωινή ενηµερωτική εκποµπή του καναλιού, η οποία πάντως κινείται σαφώς πολύ υψηλότερα σε νούµερα, αποτελώντας υπολογίσιµο παίκτη στη ζώνη, πλέον παίζουν ανοιχτά σκληρά αντικυβερνητικά και ταυτόχρονα ξεκάθαρα υποστηρικτικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που το επιλέγουν για τις εµφανίσεις τους τα περισσότερα από τα στελέχη του κόµµατος, που αποφεύγουν άλλους τηλεοπτικούς σταθµούς, στους οποίους ενδεχοµένως δεν αισθάνονται τόσο ασφαλή.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 25/5/2024