Αποφασισµένος για την ανάληψη των πλέον δυναµικών πρωτοβουλιών σε ό,τι αφορά τον ενηµερωτικό τοµέα του ΣΚΑΪ τα τελευταία χρόνια φέρεται να είναι, σύµφωνα µε συνοµιλητές του, ο Γιάννης Αλαφούζος.

Το αφεντικό του καναλιού του Νέου Φαλήρου θέλει να µπει ένα τέλος στα χαµηλά νούµερα τηλεθέασης κυρίως του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και επιθυµεί την ενίσχυση των ενηµερωτικών εκποµπών, κατά βάση στο δυναµικό κοινό, αφού στο σύνολο τόσο το «Σήµερα», µε τους Οικονόµου και Παυλόπουλο, όσο και οι «Αταίριαστοι» Κούτρας και Ντζούνος έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΣΚΑΪ: Τα σενάρια για την Σία Κοσιώνη και τον Βασίλη Παπαδρόσο

Σύµφωνα δε µε τους ίδιους κύκλους, αυτή την ώρα τα πάντα είναι ανοιχτά, µέχρι και του σηµείου να τεθεί για πρώτη φορά θέµα συνέχισης της παρουσίας της Σίας Κοσιώνη στη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου, αφού η κατάσταση που έχει διαµορφωθεί δεν αφήνει ανεπηρέαστα ακόµα και τα... τοτέµ του τηλεοπτικού σταθµού.

Ταυτόχρονα, οι εναρκτήριες επιδόσεις της ενηµέρωσης για τη νέα σεζόν θα αποτελέσουν βασικό κριτήριο και για τον µέχρι πρότινος... ακούνητο επικεφαλής της ενηµέρωσης, Βασίλη Παπαδρόσο, για τον οποίο το µέτωπο των ειδήσεων, αλλά και η πορεία του πρωινού του Σαββατοκύριακου στη µετα-Αυτιά εποχή θα αποτελέσουν τα µεγαλύτερα στοιχήµατα των επόµενων µηνών.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 25/5/2024