Σε «χωρισµό» πριν καν από τον επίσηµο τηλεοπτικό «αρραβώνα» τους φαίνεται πως οδηγείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η σχέση του Alpha µε τον Νίκο Μουτσινά.

∆εν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο -και θεωρούνται επαΐοντες- για ρήξη ανάµεσα στο κανάλι και τον παρουσιαστή και κωµικό. Το τηλεοπτικό τους «φλερτ» ξεκίνησε αρκετά νωρίς - σύµφωνα µε τις πληροφορίες της «Α» νωρίτερα ακόµα από την αρχή του έτους, όπερ σηµαίνει ότι µέχρι αυτή την ώρα θα έπρεπε να έχουν διαπραγµατευτεί όλες τις λεπτοµέρειες της «ένωσης δυνάµεών τους».

Όµως, ενώ κάτι τέτοιο φαινόταν στον ορίζοντα, ότι µπορούσαµε δηλαδή να µιλάµε για έναν νέο (και φιλόδοξο) τηλεοπτικό «γάµο», τα δεδοµένα φαίνεται πως έχουν αλλάξει. Τα «παζάρια» ναι µεν συνεχίζονται εκατέρωθεν, ωστόσο υπάρχει σηµαντικό χάσµα στα «θέλω» των δύο πλευρών προκειµένου να οριστικοποιηθεί και στην πορεία να ανακοινωθεί το deal µεταξύ τους.

Ο Νίκος Μουτσινάς εξαρχής φέρεται να είχε ξεκαθαρίσει ότι τον ενδιέφερε µόνο το βραδινό πρόγραµµα του Alpha. Και αν οι επικεφαλής του καναλιού, αποφασισµένοι να τα παίξουν όλα για όλα, του είχαν προτείνει και την παρουσίαση του «Deal» όπως και µεσηµεριανή εκποµπή, αµφότερα ο παρουσιαστής τα απέρριψε. Ωστόσο συµφώνησαν στην παρουσία του στη late night ζώνη του σταθµού, τη µεταµεσονύχτια δηλαδή, τουλάχιστον δύο φορές την εβδοµάδα.

Ποια είναι τα προβλήματα που χαλάνε την συμφωνία Μουτσινά - ALPHA

Αλλά η πορεία των συζητήσεων και τα «ψιλά γράµµατα» της συµφωνίας που δεν υπεγράφη ποτέ εξελίχθηκαν σε «αγκάθια». Η πρώτη σηµαντική διαφωνία αφορά τη µορφή του late night show. Ο Μουτσινάς επιθυµεί να µεταδίδεται ζωντανά, κάτι που, σύµφωνα µε τις τελευταίες πληροφορίες, βρίσκει αντίθετο τον Alpha, καθώς κάτι τέτοιο σηµαίνει αυτοµάτως επιπλέον βάρδια τεχνικών.

Το τελευταίο συνεπάγεται σηµαντικά ανεβασµένο κόστος επεισοδίου. Χάσµα υπάρχει ωστόσο και ως προς το οικονοµικό, µε το κανάλι προς το παρόν να µην ανταποκρίνεται στις προτάσεις του παρουσιαστή. Θα υπάρξουν και νέα ραντεβού φυσικά, µε ορατό αυτή τη στιγµή βέβαια το ενδεχόµενο ο Νίκος Μουτσινάς να ξεκινήσει -εκ νέου- διαπραγµατεύσεις µε άλλους τηλεοπτικούς σταθµούς. Αν λοιπόν είναι προποµπός ρήξης αυτή η δυσάρεστη, όπως και να το κάνουµε, κατάσταση, θα φανεί. Σύντοµα.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 30/5/2024