Ριάλιτι και παιχνίδια μόδας. Προγράμματα χαμηλού κόστους, «ένοχη απόλαυση» πολλών τηλεθεατών που δεν αποτυπώνεται πάντα στους πίνακες τηλεθέασης, όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίστροφο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εσχάτως στο TikTok. Star και Σκάι συνεχίζουν να επενδύουν στη συγκεκριμένη τυπολογία προγράμματος. Και με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα τηλεοπτική μονομαχία Βίκυς Καγιά - Ηλιάνας Παπαγεωργίου. Από τηλεοπτικές συνοδοιπόροι υπήρξαν στην πορεία αντίπαλες παρουσιάστριες. Πηχυαίοι τίτλοι έχουν επιλεγεί κατά καιρούς από lifestyle έντυπα και διαδικτυακά δημοσιεύματα για την εξέλιξη της σχέσης τους. Με αιχμή του δόρατος δηλώσεις, υπονοούμενα, καρφιά -όχι απαραίτητα από τις ίδιες κάθε φορά- αλλά και τα «περίφημα» unfollow.

Διαβάστε ακόμα: Ηλιάνα Παπαγεωργίου: "Δεν ξέρω αν θα υπάρξει δεύτερος γάμος, είμαστε καλά και χαρούμενοι"

Τέταρτη αναμέτρηση στην αρένα της μόδας

Από τη νέα σεζόν θα αναμετρηθούν για τέταρτη φορά στην αρένα της μόδας, αλλά και της Nielsen. Επειτα από τρεις συνεχόμενους κύκλους ο Σκάι αποφάσισε να «παγώσει» (για λίγο) το «My style rocks» και να ξεκινήσει στη ζώνη 15.00-17.00 το νέο ριάλιτι μόδας «Ο πόλεμος της ντουλάπας» («Wardrobe wars»). Το εξ αλλοδαπής προελεύσεως format συνδυάζει στοιχεία του «My style rocks» και του «Shopping Star». Οκτώ κοπέλες σε ειδικά διαμορφωμένο πλατό έχουν η καθεμιά τη δική της ντουλάπα, που τη φτιάχνουν μόνες τους. Κάθε μέρα από την παρουσιάστρια τους ανακοινώνεται ένα θέμα που πρέπει να υπηρετήσουν. Για παράδειγμα, «πρώτο επαγγελματικό ραντεβού» ή «κοκτέιλ πάρτι». Οι συμμετέχουσες πρέπει να επιστρατεύουν τη φαντασία τους για να δημιουργούν κάθε φορά outfit από κομμάτια που ήδη διαθέτουν. Οι κριτές βαθμολογούν και η παίκτρια που θα συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία θα κερδίζει χρηματικό έπαθλο. Και την επομένη θα πηγαίνει για ψώνια με κάποιον από τους κριτές ή θα αποταμιεύει τα χρήματα. Στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώνεται η τελική νικήτρια και η κοπέλα με τους χαμηλότερους βαθμούς θα αποχωρεί και θα αντικαθίσταται από άλλη.

Οικοδέσποινα η Βίκυ Καγιά

Η παραγωγή θα είναι από τη Silverline Productions και για να αναλάβει χρέη οικοδέσποινας σε τελικές συζητήσεις βρίσκεται η Βίκυ Καγιά, της οποίας το φλερτ με το κανάλι του Φαλήρου είχε ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα. Διάφορα πρότζεκτ, από την άλλη, συζητήθηκαν, μεταξύ των οποίων και ακόμα ένα ριάλιτι μόδας, τα δικαιώματα του οποίου έχει ο Ατζούν Ιλίτζαλι. Πρόκειται για το «Doya doya moda» που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό TV8 της Τουρκίας, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία και τηλεοπτικού παραγωγού. Τελικά το «πράσινο φως» φαίνεται πως ανάβει για το «Wardrobe wars». Εφόσον υπογράψει η Καγιά, αναμένεται με ενδιαφέρον η ομάδα των κριτών που θα την πλαισιώνει. Και βέβαια απέναντι θα βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο πηδάλιο του «Shopping Star» η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Το παιχνίδι μόδας φαίνεται πως παίρνει το εισιτήριο για άλλη μία σεζόν. Αυτό όμως δεν ισχύει για το «GNTM». Προηγήθηκαν συζητήσεις για την επιστροφή του βραδινού ριάλιτι με τα μοντέλα. Μάλιστα στο τραπέζι είχε πέσει και η ιδέα μιας all star εκδοχής του.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μένει στον «πάγο» για τη σεζόν 2024-2025, με το κανάλι της Κηφισιάς να έχει εγκρίνει προς το παρόν δεύτερο κύκλο της «Φάρμας», με παρουσιαστή τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, και νέο «MasterChef» με την ίδια ακριβώς σύνθεση (Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς) από τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου. Μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής τους συνεργασίας στο «GNTM», με μάλλον επεισοδιακό τρόπο το 2020, Βίκυ Καγιά και Ηλιάνα Παπαγεωργίου έχουν βρεθεί απέναντι τηλεοπτικά ήδη τρεις φορές. To φθινόπωρο του 2020 η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μετακόμισε στον Alpha με τη ζωντανή ψυχαγωγική εκπομπή «Pop up». Την ίδια σεζόν στην απογευματινή ζώνη του Star συνέχισε για πέμπτη χρονιά το «Shopping Star» η Βίκυ Καγιά. Στην έκτη χρονιά του παιχνιδιού μόδας (2021- 2022) του Star η Ηλιάνα Παπαγεωργίου βρέθηκε απέναντι στον Alpha με το «Style me up» σε παραγωγή της Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη. Το παιχνίδι δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση στο κοινό και ολοκληρώθηκε πρόωρα, την άνοιξη του 2022. Τη σεζόν 2022-2023 η Ηλιάνα μετακινήθηκε στον Σκάι παρουσιάζοντας στο πρώτο μισό το ριάλιτι σχέσεων «Love island» και αργότερα την είδαμε ως κριτή στο «My style rocks» με «τιμονιέρισσα» την Κατερίνα Καραβάτου. Βρέθηκε και πάλι στην ίδια ζώνη με τη Βίκυ Καγιά, που παρουσίαζε τα τελευταία όπως αποδείχθηκε στην πορεία επεισόδια του «Shopping Star».

Το προηγούμενο καλοκαίρι η Καγιά έπειτα από οκτώ χρόνια συνεργασίας αποχώρησε από το Star και διάδοχός της στην παρουσίαση του «Shopping Star» στέφθηκε η Ηλιάνα. «Η σύγκριση δεν με αγχώνει, με αγχώνει όμως το να πάει καλά, να συνεχίσει να το αγαπάει ο κόσμος», δήλωνε στις αρχές της σεζόν η Παπαγεωργίου. Και η νέα μεταξύ τους αναμέτρηση, με φόντο σατέν, μετάξι, πέρλες και ψηλοτάκουνα, θα έχει, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον.  

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή της Κυριακής»