Με το ασύλληπτο 58% στο δυναµικό κοινό 18- 54 ετών, ο ευρωπαϊκός θρίαµβος του Ολυµπιακού στο UEFA Europa Conference League, που µεταδόθηκε ζωντανά από το Mega, κατέρριψε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης.

Το Mega πρόσφερε στους φιλάθλους τη βραδιά που άλλαξε το ελληνικό ποδόσφαιρο και εκείνοι ανταποκρίθηκαν εκτοξεύοντας την τηλεθέαση σε άνευ προηγουµένου επιδόσεις.

Η πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου από ελληνική οµάδα έσπασε τα κοντέρ, σηµειώνοντας 58% στο δυναµικό κοινό και 56,6% στο γενικό σύνολο.

Στην απονοµή του βαρύτιµου κυπέλλου η τηλεθέαση χτύπησε «κόκκινο», αγγίζοντας το 63,9% στο σύνολο του κοινού. Τη στιγµή δε του γκολ του Ελ Κααµπί εκτινάχθηκε στο 74,1% στο δυναµικό κοινό 18-54 ετών.

Σε επιµέρους ανδρικό κοινό άγγιξε το απίστευτο 82,2%! Σε περιγραφή των Κώστα Βερνίκου και Αντώνη Κατσαρού, η κάλυψη του µατς απογειώθηκε στους 3.371.000 τηλεθεατές.

Οι εκπομπές του MEGA που κάλυψαν τον ιστορικό αγώνα και η τηλεθέαση

Στις 21.00 ακριβώς ο παρουσιαστής των ειδικών εκποµπών του Mega και συντονιστής όλης της παραγωγής, Παναγιώτης Περπερίδης, έδωσε τον παλµό της βραδιάς λίγο πριν από την τελετή έναρξης του Conference League.

Στο ρεπορτάζ του αγώνα ήταν οι Νίκος Κώτσης και Γιώργος Νοικοκύρης. Στο στούντιο της Νέας Φιλαδέλφειας οι Γιώργος Χελάκης, Αντώνης Καρπετόπουλος, ∆ηµήτρης Θεοδωρόπουλος. Στην αρχισυνταξία της παραγωγής οι Γιώργος Μαζιάς, ∆ηµοσθένης Μπουλούκος και Βιδιάνος Ρούσσος.

Μετά την απονοµή, στη µεγάλη ενηµερωτική εκποµπή του Mega που παρουσίασε ο Παναγιώτης Περπερίδης µαζί µε τους αθλητικούς συντάκτες, οι δηµοσιογράφοι Γιάννης Χαραµίδης, Μαρίνος Αλειφέρης, Μάριος Κωνσταντινίδης, Μάνια Αλιβιζάτου, Γιώργος Παππάς, Παναγιώτης Φωτεινός, Βελίκα Καραβάλτσιου, Θέµης Σωτηρόπουλος µετέφεραν ζωντανά τους ξέφρενους πανηγυρισµούς των φιλάθλων που πληµµύρισαν τον Πειραιά αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, σε ένα «ερυθρόλευκο ποτάµι» που παρέµεινε στους δρόµους µέχρι το πρωί. Πρόκειται για µια σπάνια τηλεοπτική κάλυψη υψηλών προδιαγραφών, µε πάνω από 30 ζωντανές συνδέσεις από Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα, Βόλο, Μυτιλήνη, Αγρίνιο, Σύρο, Ναύπακτο. Σηµείωσε δε 53,6% στο δυναµικό κοινό 18-54 ετών και 50,2% στο γενικό σύνολο.

Επόµενος σταθµός η αυριανή µέρα στις 22.00 µε τον τελικό του UEFA Champions League ανάµεσα στην Ντόρτµουντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Γουέµπλεϊ. Στο σύνολο της ηµέρας το Mega κατέκτησε την πρώτη θέση µε διαφορά, µε µέσο µερίδιο τηλεθέασης 28,5% στο σύνολο του κοινού και 32,1% στο δυναµικό κοινό 18-54 ετών.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 31/5/2024