Πρωταθλητής στην τηλεθέαση το MEGA και τον Μάιο.

Ο σταθμός συνέχισε την πολύμηνη επιτυχημένη πορεία του και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα.

Το MEGA επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά την άρρηκτη σχέση του με το τηλεοπτικό κοινό και τη δυναμική του προγράμματός του.

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, κορυφαία ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά ραντεβού, μυθοπλασία υψηλών προδιαγραφών και ποιοτική ψυχαγωγία κέρδισαν την πρώτη θέση με μέσο όρο 13,4% στο γενικό σύνολο. Το MEGA υπερίσχυσε του ανταγωνισμού και στο δυναμικό κοινό 18-54 και κατέκτησε την κορυφή με ποσοστό 11,6%.

Ενδεικτικό της απήχησης του προγράμματος του σταθμού είναι πως παραμένει αδιαφιλονίκητος νικητής στην prime time από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και σήμερα.

Τον Μάιο το MEGA παρέμεινε πρώτο στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης με μέσο όρο 17,4% στο γενικό σύνολο και επικράτησε του ανταγωνισμού με διαφορά 5,7 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων (ALPHA 10,6%, ΣΚΑΪ 11,7%,  ANT1 11,1%, STAR 8,4%,  ΕΡΤ1 7%, OPEN 3,6%).

Την πρώτη θέση κέρδισε και στο δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 13,3% και τη διαφορά να κυμαίνεται στις 2,6 και πλέον μονάδες (ALPHA 9,8%, ΣΚΑΪ 9,9%,  ANT1 10,3%, STAR 10,7%,  ΕΡΤ1 7,1%, OPEN 3,6%).

 

Ο άθλος του Ολυμπιακού έσπασε όλα τα κοντέρ τηλεθέασης

Το MEGA εξασφάλισε τον ιστορικό τελικό του UEFA Europa Conference League στην ελεύθερη τηλεόραση και οι τηλεθεατές επιβράβευσαν την παρουσία του στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με το ασύλληπτο 58% στο δυναμικό κοινό 18-54. Η μάχη του Ολυμπιακού «έγραψε» 56,6% στο γενικό σύνολο και η τηλεθέαση χτύπησε «κόκκινο» κατά τη διάρκεια της απονομής του κυπέλλου όπου και σημείωσε 63,9% στο σύνολο του κοινού.

Η κάλυψη του αγώνα απογειώθηκε στους 3.371.000 τηλεθεατές.

Με τη μετάδοση και αυτής της ιστορικής αθλητικής βραδιάς, το MEGA εδραιώθηκε ως σημείο αναφοράς για κάθε μεγάλο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό ραντεβού. Το αθλητικό team του σταθμού έφερε στους τηλεοπτικούς δέκτες δυο ακόμη μεγάλες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, τους ημιτελικούς για μια θέση στον τελικό του UEFA Champions League. Οι δυο αγώνες που μεταδόθηκαν τον περασμένο μήνα συγκέντρωσαν μέσο όρο τηλεθέασης 21,7% στο γενικό σύνολο και 21,5% στο δυναμικό κοινό 18-54.

 Ασυναγώνιστη η μυθοπλασία του MEGA

Οι μεγάλες παραγωγές, «Famagusta», «Η γη της ελιάς» και «Το ναυάγιο» παρέμειναν οι αγαπημένες του τηλεοπτικού κοινού για έναν ακόμη μήνα και κατέλαβαν ξανά τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη με τις δημοφιλέστερες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης στο γενικό σύνολο.

Την ίδια ώρα «Famagusta» και «Maestro» κατέλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, στη λίστα των σειρών με την υψηλότερη τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό 18-54.

«Famagusta»: Το αγαπημένο πρόγραμμα μυθοπλασίας του MEGA διατηρήθηκε στην κορυφή και αναδείχθηκε στη σειρά με τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης στην τηλεόραση, ανεξαρτήτως ημέρας μετάδοσης και τον Μάιο. Η «Famagusta» ήταν πρώτη τόσο στο σύνολο του κοινού στη ζώνη μετάδοσής της με μέσο όρο 26,8%, όσο και στο δυναμικό κοινό 18-54 με 17,3%. Σε επιμέρους κοινό έφτασε το εντυπωσιακό ποσοστό 43,9%. Η κάλυψη άγγιξε τους 1,7 εκατομμύρια τηλεθεατές.

«Η γη της ελιάς»: Η μεγάλη παραγωγή του MEGA απέδειξε τη σχέση λατρείας με τους τηλεθεατές και παρέμεινε πρώτη μεταξύ όλων των προγραμμάτων στη ζώνη μετάδοσής της τον Μάιο με μέσο όρο 22,6% στο σύνολο του κοινού και τη διαφορά από τον ανταγωνισμό να διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 8,1 μονάδες. Την κορυφή κατέκτησε η «Γη της ελιάς» και στο δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 14%. Η κάλυψη ξεπέρασε τους 1,5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Σε επιμέρους κοινό η σειρά έφτασε το 32,9%.

«Το ναυάγιο»: Πρωτιά στους πίνακες τηλεθέασης σημείωσε και το «Ναυάγιο» με μέσο όρο 19,8% στο σύνολο του κοινού. Στο δρόμο προς το συγκλονιστικό φινάλε, η μεγάλη παραγωγή του MEGA καθήλωσε τους τηλεθεατές και βρέθηκε πρώτη μεταξύ των ελληνικών σειρών στη ζώνη μετάδοσής της και στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 12,7%. Σε επιμέρους κοινό το «Ναυάγιο» κατέγραψε το εντυπωσιακό ποσοστό 31,6%. Η κάλυψη άγγιξε τους 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές.

«Maestro»: Η πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κέρδισε το νεανικό κοινό και αναδείχτηκε στην πρώτη επιλογή των τηλεθεατών στη ζώνη μετάδοσής της, με ποσοστό 16,3% στις ηλικίες 18-54. Στο γενικό σύνολο, η σειρά κατέγραψε ποσοστό 14%. Σε επιμέρους κοινό, το «Maestro» άγγιξε μέσο όρο 20,3%, ενώ η κάλυψη ξεπέρασε τους 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές.

 

Πρώτο και τον Μάιο το «Φως στο Τούνελ»

Η εκπομπή έρευνας με την Αγγελική Νικολούλη διατήρησε την πρώτη θέση στους πίνακες τηλεθέασης με ποσοστό 18,2% στο σύνολο του κοινού.

Το «Φως στο τούνελ» κατέκτησε την κορυφή και στο δυναμικό κοινό 18-54 με 12,7%. Η κάλυψη ξεπέρασε τους 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές.

 

Στην πρώτη θέση σταθερά και το «The Chase»

Το τηλεπαιχνίδι του MEGA με τη Μαρία Μπεκατώρου συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στους πίνακες τηλεθέασης.

Το «The Chase» κέρδισε την πρώτη θέση και τον Μάιο στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 14,7%. Στο γενικό σύνολο οι καταδιώξεις γνώσεων σημείωσαν 15,1%. Σε επιμέρους κοινό το τηλεπαιχνίδι του MEGA έφτασε το 21,4%.