Μια σειρά από αλλαγές στον κανονισµό λειτουργίας της ∆ηµοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Αθήνας επιχειρούν να περάσουν οι άνθρωποι της διοίκησης, που προέκυψε µετά τις τελευταίες δηµοτικές εκλογές.

Η πιο σηµαντική είναι αυτή που προβλέπει ότι ο γενικός διευθυντής του δηµοτικού ραδιοφώνου δεν µπορεί να είναι συµβασιούχος, αλλά είτε µόνιµος είτε µε σύµβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου. Κι αυτό γιατί ο σταθµός µπορεί να έχει ατύπως επικεφαλής το νέο απόκτηµά του, Γιώργο Μελιγγώνη, αλλά τυπικά η θέση είναι κενή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιστοσελίδα του δηµοτικού ραδιοσταθµού και στη θέση του γενικού διευθυντή υπάρχει ένα... κενό εδώ και πέντε µήνες. Το ίδιο συµβαίνει και µε τον άτυπο αναπληρωτή γενικό διευθυντή, ∆ηµήτρη Κουκλουµπέρη, που επίσης αποτελεί νέο απόκτηµα του σταθµού µετά τις δηµοτικές εκλογές και είναι συµβασιούχος.

"Αθήνα" 98,4: Η προσπάθεια για το «πράσινο φως» των αλλαγών

Ετσι, τυπικά τουλάχιστον, επικεφαλής στον σταθµό είναι ο παλιός και έµπειρος δηµοσιογράφος ∆ηµήτρης Τζιβελέκης, ο οποίος είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντής του σταθµού από το 2019, καθώς είναι µόνιµος υπάλληλος του «Αθήνα» 9,84 εδώ και πολλά χρόνια.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι να δοθεί το «πράσινο φως» από την Περιφέρεια ή το υπουργείο Εσωτερικών, είτε να παρακαµφθεί αυτή η πρόβλεψη του κανονισµού, είτε να µετατραπούν οι συµβάσεις ορισµένου χρόνου των δύο προσώπων σε Ι∆ΑΧ, κάτι που πάντως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 1/6/2024