Στα άκρα οδηγείται πλέον η σύγκρουση µεταξύ των εργαζοµένων της «Αυγής» και της διοίκησης της ιστορικής εφηµερίδας, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και ο αποκλειστικός µέτοχος.

Ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης δεν φαίνεται να αναγνωρίζει καµία από τις δηµοκρατικές παραδόσεις στη λειτουργία της εφηµερίδας, παραβιάζοντας ουσιαστικά τους άτυπους κανόνες που ακολουθούνται δεκαετίες. Ένας από αυτούς είναι να µετέχει εκπρόσωπος των εργαζοµένων στο ∆.Σ. της εφηµερίδας.

Οπως ανακοινώθηκε µε µονοµερή και αιφνιδιαστικό τρόπο, το νέο ∆.Σ. θα είναι τριµελές και δεν θα εκπροσωπούνται οι εργαζόµενοι της «Αυγής». Αυτό προκάλεσε την έκτακτη συνέλευση των δηµοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών της εφηµερίδας, η οποία επέφερε τη σχετική καταγγελία για τις νέες πρακτικές που ακολουθεί το κόµµα υπό τον κ. Κασσελάκη. Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόµενοι ζητούν την άµεση ανάκληση της απόφασης και να υπάρξει συνάντηση µε εκπρόσωπο του κόµµατος. Η στάση αυτή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εντείνει τις ανησυχίες των εργαζοµένων και ενισχύει τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Κασσελάκη έτοιµο να βάλει λουκέτο στο καθηµερινό φύλλο της «Αυγής».

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση των εργαζοµένων, «η ανησυχία µας εντείνεται και από το γεγονός ότι η εταιρεία µάς οφείλει δεδουλευµένα που έχουν συσσωρευτεί από προηγούµενα έτη και η εκπροσώπηση των εργαζοµένων διασφάλιζε, µεταξύ άλλων, ότι οι οφειλές αυτές παραµένουν και καταβάλλονται σε συναινετικό κλίµα. Πλέον, η µονοµερής ενέργεια διαρρηγνύει αυτήν τη βάση συνεννόησης και δηµιουργεί µέγιστη αµφιβολία για την καταβολή τους».

Δείτε επίσης: Το δεδομένο χάος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ευρωκάλπη και οι σκέψεις Κασσελάκη να κλείσει τη... "μαύρη τρύπα" της Αυγής

«Στο Κόκκινο»: Η απομάκρυνση της επιλογής Κασσελάκη από το πρόγραµµα του σταθµού

Παράλληλα, στον κοµµατικό ραδιοφωνικό σταθµό «Στο Κόκκινο», µετά τους «αποκεφαλισµούς» ανεπιθύµητων δηµοσιογράφων από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τους προηγούµενους µήνες, ήρθε η πρώτη απάντηση από τους εργαζοµένους. Απαίτησαν και µάλλον πέτυχαν την αποµάκρυνση ενός προσώπου που ο κ. Κασσελάκης είχε επιβάλει στο πρόγραµµα του σταθµού. Πρόκειται για τον Πάνο ∆εληγιάννη, ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης στο Μετς, όπου συχνάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο συγκεκριµένος ανέλαβε το τελευταίο διάστηµα τη ζώνη 13.00- 14.00, που είχε η Ευγενία Λουπάκη.

Σε εκποµπή του κ. ∆εληγιάννη έγινε «ντου» από αυτοπροσδιοριζόµενη οµάδα ατόµων ως «Συνέλευση εργαζοµένων, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ και αλληλέγγυων εργαζοµένων». Τον κατήγγειλαν για απόλυση εργαζοµένης στην επιχείρησή του, µε αποτέλεσµα να προκληθεί κοµφούζιο και ο σταθµός να κόψει τον «αέρα».

Ακολούθησε οργισµένη ανακοίνωση των εργαζοµένων εναντίον του κ. ∆εληγιάννη, µιλώντας για ανασφάλεια από την «παρουσία στον σταθµό ενός ανθρώπου που βαρύνεται µε απόπειρα εκφοβισµού εργαζοµένης και κατηγορείται για αγωγές και µηνύσεις µέσω της επιχείρησής του σε συνδικαλιστές».

Μετά την ανακοίνωση, ο κ. ∆εληγιάννης δεν εµφανίστηκε στον σταθµό τουλάχιστον µέχρι τα µέσα αυτής της εβδοµάδας και την ώρα του κάλυψε ο δηµοσιογράφος ∆ηµήτρης Χατζηνικόλας.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 1/6/2024