Ολοκληρώθηκε η Α' φάση του Ημιτελικού του MasterChef και έγινε γνωστός και ο πρώτος φιναλίστ του διαγωνισμού μαγειρικής.

Η δοκιμασία, έλαβε χώρα στη Σκάλα Λουτρών της Μυτιλήνης με τους παίκτες να δημιουργούν πιάτα με πρωταγωνιστές τα ψάρια και τα θαλασσινά.

Η αναμέτρηση κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο κι ανέδειξε νικήτρια μπριγάδα με σκορ 24-23, την μπορντό. Ο Νίκος και ο Σοφοκλής κέρδισαν από μία θέση στην τελική πεντάδα του διαγωνισμού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1rgg4gfrfht)

Στον Λευτέρη από την άλλη ανακοινώθηκε πως είναι ο πρώτος φιναλίστ του μεγάλου τελικού, καθώς είχε το καλύτερο πιάτο από την ομάδα του, το όποιο βαθμολογήθηκε με 9.

«Δημιουργικός όπως πάντα. Κατανοητά περίπλοκος, τεχνικά άρτιος. Λευτέρη συγχαρητήρια από καρδιάς», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και συνέχισε: «Αν δεν το έχεις καταλάβει είσαι ο ένας από τους δύο φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού ενδεχομένως του πιο δύσκολου μαγειρικά κύκλου που έχουμε κάνει, είσαι ο ένας από τους δύο που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ», είπε με τον Λευτέρη να ξεσπά σε λυγμούς, παρασέρνοντας και τον καταξιωμένο chef και κριτή.

«Χαίρομαι παραπάνω γιατί κατάφερα αυτό που ήθελα, κατάφερα όχι να πάρω το εισιτήριο, να τους βγάλω αυτό το συναίσθημα από το πιάτο», είπε λίγο μετά στις κάμερες.

Ιδιαίτερα χαρούμενος με τη χαρά του Λευτέρη ήταν ο Κώστας, ο οποίος σημείωσε στις κάμερες: «Xαίρομαι πάρα πολύ για τον Λευτέρη, το έλεγε από την αρχή ότι θέλει να πάει στον τελικό. Ήρθε η μέρα του. Τι να πω μαζί μπήκαμε με τον Λευτέρη, ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισα, συμπορευτήκαμε στις ίδιες μπριγάδες, έχουμε περάσει πολλά μαζί, νιώθω περήφανος», είπε για τον φίλο του, με τον οποίο ξεκίνησαν μαζί το μαγειρικό τους ταξίδι.