Τα τηλεπαιχνίδια θα συνεχίσουν να αποτελούν και την επόμενη σεζόν βασικό συστατικό στο μενού των προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών.

Στο επίκεντρο, η επαναφορά του «Deal» από τον Alpha και η νέα άφιξη, το «One question», το Σαββατοκύριακο στο Mega. Και κάπως έτσι η σεζόν πάει για φινάλε και ο πυρετός -και όσον αφορά τα τηλεπαιχνίδια για τα οποία ανάβει το «πράσινο φως» για τη νέα περίοδο- εντείνεται.

Mega-λες στιγμές

Στο Mega ολοκληρώνεται και φέτος το επιτυχημένο «The chase» με τη Μαρία Μπεκατώρου. Θα συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, χωρίς να αποκλείεται κάποια στιγμή στο μέλλον να βγει και μια special βραδινή εκδοχή του.

Υπάρχει όμως το «One question», η ολοκαίνουργια άφιξη στο Mega, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στη Βρετανία και στις άλλες χώρες όπου προβάλλεται. Από δοκιμαστικό για το πηδάλιό του πέρασαν ήδη ο Γιώργος Καράβας, ο ηθοποιός Ορέστης Χαλκιάς και ο Γιώργος Λέντζας, δημοσιογράφοι του ενημερωτικού και η fun -πάντα- Σμαράγδα Καρύδη, που αυτή τη στιγμή αποτελεί το φαβορί για την παρουσίασή του. Εχοντας θητεία στο «Celebrity game night» και στο «Ενα εκατομμύριο yen», με επιπλέον αβαντάζ το χιούμορ της, φαίνεται η ιδανική για το παιχνίδι.

Στον Alpha, πάλι, το «Πιο μεγάλο παζάρι», με παρουσιαστή τον Ηλία Βρεττό, δεν κέρδισε την αποδοχή του κοινού. Από τον Νοέμβριο υπήρχαν φήμες πρόωρης ολοκλήρωσής του. Αρχικά, άλλαξε ώρα μέσα στην απογευματινή ζώνη, για να εξοριστεί τελικά στην πολύ πρωινή ζώνη του καναλιού, στις 6.00 το πρωί, και να ολοκληρωθεί νωρίτερα, μετά την προσυμφωνημένη προβολή των αρχικών επεισοδίων που είχαν προσδιοριστεί σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής.


«Πονοκέφαλος»

Ο Alpha λοιπόν δρομολογεί την επαναφορά του «Deal», τα δικαιώματα του οποίου διατήρησε μετά την αποχώρηση του Χρήστου Φερεντίνου. Τρέχει ήδη τρέιλερ για συμμετοχές, ενώ έχουν γίνει δοκιμαστικά, εντείνοντας τον (δημιουργικό) πονοκέφαλο. Για την παρουσίαση, οι επικεφαλής του φαίνεται να έχουν κάνει πρόταση σε Βίκυ Σταυροπούλου και Νίκο Μουτσινά, που, με τη σειρά τους, φαίνεται πως αρνήθηκαν ευγενικά τις κρούσεις. Κρατερός Κατσούλης, Μελέτης Ηλίας και Δημήτρης Ουγγαρέζος έχουν «τεσταριστεί», με τις πηγές μας να κάνουν focus στον Μελέτη Ηλία -τον φερόμενο ως επικρατέστερο στη «μετά Φερεντίνο εποχή». Τίποτε όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Μαρκάρισμα δέχθηκε και ο Θάνος Κιούσης, ο γνωστός σε όλους μας Τόνι Σφήνος, χωρίς την καλλιτεχνική του αμφίεση. Εδωσε ρεσιτάλ άλλωστε στο «5x5» στον ΑΝΤ1 στη θέση του Μάρκου Σεφερλή, που μετακόμισε στον Σκάι. Ενώ θα συνεχίσει να παρουσιάζει και το βραδινό «5x5» τα βράδια του Σαββάτου, με celebrities και έπαθλα που δωρίζονται σε ΜΚΟ.

Αμετακίνητη από το πόστο της, στο μεσημεριανό του ΑΝΤ1, συνεχίζει η Ζέτα Μακρυπούλια με το «Ρουκ ζουκ». Το δε «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου θα προβάλλεται στη ζώνη των 20.00, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Το Star, πάλι, αναζητεί παρουσιαστή για το «1% club». Τα δικαιώματα πήρε από το BBC Studios κατά τη διάρκεια του Showcase event στο Λονδίνο. Εν προκειμένω «δοκιμάζεται» η νοημοσύνη των παικτών με βάση μια επιστημονική έρευνα. Προορίζεται για την απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακου και ακούστηκε για την παρουσίασή του το όνομα της Μαρίας Μπακοδήμου, χωρίς να επιβεβαιώνεται ούτε από το κανάλι, αλλά ούτε και από το περιβάλλον της ίδιας. Ενώ ο Πέτρος Πολυχρονίδης θα συνεχίσει να γυρίζει τον «Τροχό της τύχης» πριν από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.


«My man can» και άλλα

Στο μέτωπο του Σκάι, τώρα, βγήκε στον «αέρα» το «My man can» σε παραγωγή Ατζούν Ιλίτζαλι, με παρουσιαστή τον Φάνη Λαμπρόπουλο, και εάν σημειώσει ικανοποιητικές επιδόσεις θα συνεχιστεί και τον χειμώνα. Ο «Μονομάχος», από την άλλη, κόβεται. Ο Χρήστος Φερεντίνος τη νέα σεζόν θα παρουσιάσει τη νέα εκδοχή του «Still standing», τα δικαιώματα του οποίου εξασφάλισε το κανάλι του Φαλήρου. Ο δε Μάρκος Σεφερλής συνεχίζει και με το τηλεπαιχνίδι «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα απ’ τη δική σου». Ενώ εξετάζεται ακόμη ένα παιχνίδι σε παραγωγή Acun Medya για το Σαββατοκύριακο.

Οσο για το Open, το «Next please» με την Αννίτα Πάνια δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, γι’ αυτό και δεν επιβεβαιώνεται το αν θα ανάψουν το «πράσινο φως» για την ερχόμενη σεζόν. Ενώ, επί τούτου, ακούγεται έντονα τελευταία το όνομα του Τάσου Τρύφωνος, που τώρα συμμετέχει στην ομάδα των καθηγητών του ριάλιτι τηλεπαρουσίασης «TV queen».

Ως προς την ΕΡΤ, και το «Switch» με την Ευγενία Σαμαρά και το «Πες τη λέξη» με τον Γιώργο Καραμίχο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα μας κρατάνε παρέα και του χρόνου.