Μετά την περιπλάνηση σε ειδυλλιακά µέρη όπως τα Μάταλα της Κρήτης («Παραλία») και σε φανταστικά νησιά όπως η Αρσινόη («Ηλέκτρα»), η ΕΡΤ επιστρέφει µέσω της µυθοπλασίας στο κέντρο της Αθήνας, για την ακρίβεια στο -αγαπηµένο υµών και ηµών Παγκράτι.

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν, στο διά ταύτα, η δηµόσια τηλεόραση µας προσκαλεί στην «Αρχελάου 5». Σκοπός, να γίνουµε όλοι συγκάτοικοι και στην τρέλα και στην πολυκατοικία στο Παγκράτι, όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση της καθηµερινής κωµικής σειράς, η οποία και θα ενταχθεί στο πρόγραµµα της ΕΡΤ1.

Πρόκειται για µια σύγχρονη κωµωδία µε καυστικό χιούµορ και πολυδιάστατους χαρακτήρες. «Μπουστάρει» τη φρέσκια σκηνοθετική µατιά των Λήδας Βαρτζιώτη, ∆ηµήτρη Τσακαλέα και Φωτεινής Κοτρώτση, µε ηθοποιούς και συντελεστές, γενικότερα, που όλοι γνωρίζουµε.



Η υπόθεση της σειράς της ΕΡΤ "Αρχελάου 5"

Στα του στόρι όµως: Στην παράνοια, στη ζούγκλα της Αθήνας τού σήµερα, πέντε χαρακτήρες φαινοµενικά διαφορετικοί µεταξύ τους, γεµάτοι αντιθέσεις και αντιφάσεις, έρχονται κοντά µε αφορµή το µπαρ της Αρχελάου 5, στο Παγκράτι, που ανοίγει ο ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Στέφανος. Παρεξηγήσεις, τσακωµοί, εκπλήξεις, απρόοπτα, όµορφες στιγµές και παράξενα γεγονότα συνθέτουν µε κωµικό τρόπο την κοινή καθηµερινότητα των πέντε αυτών ανθρώπων αλλά και κάποιων άλλων που εισβάλλουν δυναµικά στη ζωή τους.

Και ποιοι είναι οι κεντρικοί ήρωες της καθηµερινής σειράς της ΕΡΤ1; Ο µαταιόδοξος Στέφανος, ο κουλτουριάρης σκηνοθέτης Ορφέας, η απελευθερωµένη ∆ώρα, η συντηρητική Λυδία και η αδίστακτη Κέλλυ. Όλοι τους αντιµετωπίζουν την τρέλα της Αθήνας ζώντας τραγελαφικές καταστάσεις.

«Αρχελάου 5», µια καθηµερινή σύγχρονη κωµωδία βγαλµένη µέσα από την ίδια τη ζωή. Και το σενάριο είναι πολύκλαδο, όχι µόνο η σκηνοθεσία της αναµενόµενης σειράς, καθώς υπογράφεται από τη Μαργαρίτα Γερογιάννη, τον Παναγιώτη Μαρκεζίνη και τον Θάνο Νασόπουλο.

Όσο για τους πρωταγωνιστές; Γνωστοί και αγαπηµένοι όλοι τους: Μελέτης Ηλίας, ∆ηµήτρης Πιατάς, Γιάννης Καράµπαµπας, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Χάρης Χιώτης, Άλκηστις Ζιρώ. Περιµένουµε.




*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 5/6/2024