Η Χριστίνα Χριστοφή και ο Ηλίας Παναγιώτου αναμετρήθηκαν στην τρίτη και τελευταία φάση του Ημιτελικού του MasterChef.

Οι επίδοξοι chef έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες τεσσερις φόρες στο παρελθόν με τον Ηλία να έχει σημειώσει τρεις νίκες. Η σημερινή αποστολή τους ήταν να ετοιμάσουν τρία πιάτα, δύο αλμυρά κι ένα γλυκό, με τη συνδρομή ενός παλιού παίκτη της επιλογής τους, που σε περίπτωση νίκης τους, θα έπαιρνε 10.000 ευρώ.

Η Χριστίνα επέλεξε τον συμπατριώτη της, Μάριο, ενώ ο Ηλίας τον φίλο του, Κώστα. Οι κριτές ανακήρυξαν μεγάλη νικήτρια της δοκιμασίας τη Χριστίνα, η οποία εξασφάλισε το δεύτερο «χρυσό» εισιτήριο του τελικού. Η 26χρονη Κύπρια θα διεκδικήσει τον τίτλο και το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ μαζί με τον Λευτέρη, που θα είναι ο αντίπαλός της.

Χριστίνα: Νιώθω ότι κατάφερα αυτό που ήθελα

«Χάρηκα πάρα πάρα πολύ, νιώθω ότι κατάφερα αυτό που ήθελα. Ήταν η μόνη μέρα που δεν το πίστευα, άκουγα όλη την ώρα στα αυτιά μου πως ο καλύτερος είναι ο Ηλίας», δήλωσε η Χριστίνα, μετά την πρόκριση. 

Από την άλλη, ο Ηλίας σχολίασε για την κατάκτηση της τρίτης θέσης: «Είμαι πολύ περήφανος για την τρίτη θέση. Στεναχωριέμαι εννοείται, ήθελα πάρα πολύ να μπω στη δυάδα του τελικού, δεν το καταφέραμε, θεωρώ όμως ότι κατάφερα πολλά περισσότερα σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και ως άνθρωπος και ως μάγειρας. Μία λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει τον διαγωνισμό, δεν πίστευα ότι θα το πω όταν τον έβλεπα, είναι μοναδικό τέλος!».

Όπως εκμυστηρεύτηκαν οι παίκτες στους κριτές είχαν προβλέψει ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι θα έφτανε μέχρι το τέλος. Οι υποστηρικτές της Χριστίνας μιλούν για ένα φυσικό ταλέντο, ενώ του Λευτέρη για μια μαγειρική διάνοια. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι κριτές θα έχουν δύσκολο έργο, καθώς πρόκειται για δύο από τους καλύτερους μάγειρες στην ιστορία του MasterChef!