Το πρόγραμμά τους αναδιαμορφώνουν αύριο οι τηλεοπτικοί σταθμοί λόγω των ευρωεκλογών.

Η εκλογική βραδιά στον ΑΝΤ1 θα αρχίσει στις 18.00 με συντονιστή τον Νίκο Χατζηνικολάου. Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και στον Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ. Κεντρική παρουσιάστρια στη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο Star θα είναι από τις 18.00 η Μάρα Ζαχαρέα.


Ο εκλογικός μαραθώνιος θα αρχίσει στον Σκάι από τις 5.30 το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, ενώ η βραδιά των εκλογών θα ξεκινήσει στις 17.45 με κεντρικούς οικοδεσπότες τη Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη Παπαχελά και τον Παύλο Τσίμα.

Στο Open η εκλογική μέρα αρχίζει με τον Σπύρο Χαριτάτο και την Ευλαμπία Ρέβη στις 6.00 το πρωί και από τις 10.00 συνεχίζουν η Μίνα Καραμήτρου, ο Γιάννης Κολοκυθάς και ο Γιάννης Φώσκολος. Στις 17.45 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος με συντονίστρια την Εύα Αντωνοπούλου. Μαζί της η Έλλη Στάη και ο Παναγιώτης Στάθης.

Στην ΕΡΤ θα υπάρχει ενημερωτικό πρόγραμμα στο ERT News όλο το εικοσιτετράωρο. Από τις 17.00 μέχρι και τη 1.00 θα μεταδοθεί ο εκλογικός μαραθώνιος σε παράλληλη σύνδεση με την ΕΡΤ1 και οικοδεσπότες τους Γιώργο Κουβαρά, Απόστολο Μαγγηριάδη και Αντριάνα Παρασκευοπούλου.


Στο Mega

Αύριο, Κυριακή 9 Ιουνίου, το Mega από νωρίς το πρωί µέχρι αργά το βράδυ µεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σε µία κρίσιµη µέρα για την Ευρώπη. Σύσσωµο το δηµοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του σταθµού, υπό την καθοδήγηση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενηµέρωσης του Mega, Σταµάτη Μαλέλη, µπαίνει στην εκλογική αρένα και καταγράφει µε αξιοπιστία τη µάχη των υποψηφίων από το άνοιγµα της κάλπης µέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσµάτων αλλά και την εκτίµηση της επόµενης ηµέρας.

Ο ειδησεογραφικός µαραθώνιος ξεκινά µε το «Mega Σαββατοκύριακο» στις 5.00 το πρωί. Ο Ντίνος Σιωµόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα δίνουν χρηστικές πληροφορίες στους ψηφοφόρους για την άσκηση του εκλογικού δικαιώµατός τους και παρακολουθούν τις πρώτες αφίξεις στα εκλογικά κέντρα. Στις 8.00 ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη καταγράφουν την προσέλευση του κοινού στις κάλπες και µεταδίδουν σε πραγµατικό χρόνο τις αφίξεις των πολιτικών αρχηγών.

Στις 10.30 η Νίκη Λυµπεράκη παίρνει τη σκυτάλη της ενηµέρωσης και συντονίζει πάνελ συζητήσεων µε φόντο τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες και τους τρόπους επίλυσής τους σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στις 12.30 το µεσηµβρινό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» µε τη ∆ώρα Αναγνωστοπούλου αποτυπώνει την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας και παρουσιάζει την τρέχουσα επικαιρότητα. Στις 17.45 η Ράνια Τζίµα, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Κατερίνα Παναγοπούλου αποτυπώνουν τη δυναµική της εκλογικής αναµέτρησης. Μέχρι αργά το βράδυ οι έγκριτοι δηµοσιογράφοι του Mega παρουσιάζουν σε συνεχή ροή τα αποτελέσµατα της κάλπης, ακολουθούν τους πολιτικούς αρχηγούς στα στρατηγεία τους, καταγράφουν τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και κάνουν την πρώτη αποτίµηση της εκλογικής µάχης.

Οι ανταποκριτές του Mega µεταφέρουν την ετυµηγορία των Ευρωπαίων πολιτών σε κοµβικές πόλεις και σκιαγραφούν το µέλλον της Γηραιάς Ηπείρου. Στις 19.00 o πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, παρουσιάζει το exit poll. Μέσα από τα πρωτοποριακά γραφικά και τις τρισδιάστατες αναλύσεις του, το Mega αποτυπώνει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, όπως αυτό προκύπτει από την κάλπη, ενώ συνθέτει το νέο Ευρωκοινοβούλιο και απεικονίζει την κατανοµή των εδρών.