Ο Ρούσσος Σταµατάκης, τον οποίο θα υποδυθεί ο Νίκος Βερλέκης, κάνει την εµφάνισή του στον «Σασµό», λίγο προτού γραφτεί ο επίλογος της επιτυχηµένης δραµατικής σειράς του Alpha.

Υποδύεται τον κουνιάδο της Καλλιόπης, τον οποίο και καλοδέχεται, σε αντίθεση µε τον Μαθιό και τον Αστέρη, οι οποίοι κρατούν αποστάσεις από εκείνον. Ο Ρούσσος, που ενσαρκώνει τον πατέρα του Ανδρέα, θεωρεί υπεύθυνους τόσο τους Σταµατάκηδες όσο και τους Βρουλάκηδες για τον χωρισµό του από τη γυναίκα που αγάπησε πολύ, τη Μαρία Βρουλάκη, αλλά και την αυτοκτονία της.

Ο Ρούσσος µαθαίνει πράγµατα στην πορεία που δεν γνώριζε και τα οποία αλλάζουν το σκηνικό. Κάπως έτσι λοιπόν, έρχεται αντιµέτωπος µε τις ευθύνες του. Του λένε ότι ο Ανδρέας έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον αδελφό του και του εξηγούν ότι άδικα κατηγορήθηκε ο Παύλος και ότι άδικα, κατ’ επέκταση, συνεχίστηκε η βεντέτα µε τους Βρουλάκηδες. Επίσης του αποκαλύπτουν ότι ο Λάζαρος σκότωσε τον Νικηφόρο, ο οποίος ήταν παιδί του Μαθιού. Ο αγέρωχος Ρούσσος Σταµατάκης, από την πλευρά του, κουβαλάει τη σοφία και το βάρος των ενοχών από τα µυστικά και τα λάθη που σηµάδεψαν τις ζωές όλων και καθόρισαν τη µοίρα τους. Ακούγοντας αυτές τις σκληρές αλήθειες µένει άναυδος, ενώ συνειδητοποιεί ότι η επιστροφή στην Άνω Ποριά θα γίνει καταλύτης εξελίξεων.

 

«Σασμός»: Πότε θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς

Αξίζει να προσθέσουµε πως ο «Σασµός», η καθηµερινή δραµατική τηλεοπτική σειρά του Alpha, ξεκίνησε να µεταδίδεται από τις 6 Σεπτεµβρίου 2021 και οι τίτλοι τέλους αναµένεται να πέσουν στις 7 Ιουλίου 2024.

Η σειρά βασίζεται στο οµώνυµο µυθιστόρηµα του Σπύρου Πετρουλάκη, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το 2019.

Όσο για τον Νίκο Βερλέκη, την περασµένη χρονιά τον είχαµε δει στην κωµική σειρά του Βασίλη Θωµόπουλου «Η δική µας οικογένεια» έπειτα από αρκετά µεγάλη αποχή. Είχε να παίξει από το 2017 και το «Μπρούσκο».

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 10/6/2024