Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:
Το
Startupper MAG γιορτάζει τα 50 τεύχη και παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και Startups

Σε μια αναδρομή σας παρουσιάζουμε τα μεγαλύτερα ορόσημα της ελληνικής Startup σκηνής και όχι μόνο, από το 2019 που κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του Startupper MAG μέχρι σήμερα.

Οι ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες – Μονόκεροι

Οι εταιρείες από τον χώρο των Startups που φτάνουν σε αξία το 1 δισεκατομμύριο δολάρια είναι «σπάνιο είδος» σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρόλα αυτά η Ελλάδα έχει να επιδείξει αρκετές εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς με αυτή την αξία ή να είναι κοντά στο να την αποκτήσουν.

Οι μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις ελληνικών Startups

Σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις των ελληνικών Startups σε βάθος χρόνου. Πρόκειται για ορόσημα τόσο για τις ίδιες τις εταιρείες όσο και για το ελληνικό οικοσύστημα.

Οι πιο σημαντικές εξαγορές ελληνικών Startups

Τα Exits, ή αλλιώς εξαγορές Startups από μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες είναι αυτές που βάζουν το κάθε οικοσύστημα στο «ραντάρ» της παγκόσμιας επενδυτικής αγοράς ανεβάζοντας το επίπεδο αξιοπιστίας και ωριμότητας. Τα τελευταία χρόνια μεγάλες εταιρείες όπως η Samsung, Meta, Dell, Intel, HPE κ.α. έχουν εξαγοράσει ελληνικές Startups.

Συνέντευξη με τον Γιάννη Τσακίρη, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για το παρόν και το μέλλον της ευρωπαϊκής και ελληνικής τεχνολογικής σκηνής.