Στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του Στέφανου Κασσελάκη θα βρεθούν τα media του ΣΥΡΙΖΑ, µε φόντο τη διαρκή προσπάθεια για την οικονοµική τους επιβίωση.

Όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη συνέντευξή του στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM, ιδιαιτέρως στην περίπτωση της «Αυγής» υφίσταται από τη µία το συναίσθηµα και από την άλλη η δύσκολη πραγµατικότητα, που εδώ και πολύ καιρό επιβάλλει γενναίες αποφάσεις και παρεµβάσεις.

Ήδη, όπως έχει γράψει η στήλη, είναι πιο πιθανό από ποτέ το σενάριο αναστολής της κυκλοφορίας του καθηµερινού φύλλου, καθώς και η διακοπή της επαγγελµατικής σχέσης µε µια σειρά εξωτερικών συνεργατών. Προκειµένου οι αντιδράσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισµένες, το προεδρικό σύστηµα της Κουµουνδούρου θα επιδιώξει σε περίπτωση προώθησης της συγκεκριµένης λύσης να µην υπάρξουν ταυτόχρονες µειώσεις µισθών, κάτι που πάντως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο µε τα σηµερινά δεδοµένα.


Δείτε επίσης: Ξεκίνησε η κόντρα για τα... Ινστιτούτα: Το ''καρφί'' του Κασσελάκη για τα αγγλικά του Τσίπρα και η ενόχληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για την αρνητική αρθρογραφία από την παλαιά φρουρά δηµοσιογράφων 

Την ίδια ώρα, και ενόψει της ανάγκης να σταµατήσει κάποια στιγµή η εσωκοµµατική εσωστρέφεια, εξακολουθεί να προβληµατίζει έντονα η πιθανότητα επανάληψης του φαινοµένου της αρνητικής για τον πρόεδρο Κασσελάκη αρθρογραφίας από την παλαιά φρουρά δηµοσιογράφων, αν και η εκλογική αποτυχία της Νέας Αριστεράς θεωρείται από τους γνωρίζοντες παράγων αναχαίτισης, τουλάχιστον για ένα σηµαντικό χρονικό διάστηµα. Ο λόγος για πρόσωπα όπως οι Κυρίτσης, Καρτερός, Πετρόπουλος και Τσέκερης, για τους οποίους υπήρξε συζήτηση περί αποµάκρυνσής τους, ωστόσο η προοπτική αυτή κρίθηκε οικονοµικά ασύµφορη.

Αντίστοιχη και ίσως ακόµα χειρότερη είναι η κατάσταση του ραδιοφωνικού σταθµού «Στο Κόκκινο», όπου εδώ και καιρό γίνονται συζητήσεις για προσαρµογή και περιορισµό του ζωντανού προγράµµατος στις συνθήκες που έχουν προκύψει, ενώ σε αυτό το πεδίο υπήρξαν και οι πιο δραστικές πρωτοβουλίες από την πλευρά των εργαζοµένων έναντι αποφάσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 15/6/2024