Όλα τελειώνουν όπως ακριβώς ξεκίνησαν, με μια ακόμη άγρια δολοφονία δηλαδή, στο ανατρεπτικό φινάλε της δεύτερης σεζόν του πολυδιαφημισμένου ανά τον κόσμο -και λόγω της προβολής του από τη μεγαλύτερη παγκοσμίως συνδρομητική πλατφόρμα, αυτή του Netflix- «Maestro».

Το ραντεβού με τους τηλεθεατές κλείνεται φυσικά απόψε, Πέμπτη, 20 Ιουνίου, στις 22.40 στο Mega. Στον τόπο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη λοιπόν, τους γαλαζοπράσινους Παξούς, γράφεται ο συνταρακτικός επίλογος της σειράς του, στην οποία κάθε ένας από τους ήρωες καλείται να αντιμετωπίσει τους δαίμονες που τον κατατρύχουν από τα χρόνια τα παλιά. Φόβοι και μυστικά του παρελθόντος βγαίνουν στην επιφάνεια, κάτω από τον ήλιο του υπέροχου νησιώτικου συμπλέγματος (Παξών-Αντίπαξων) του Ιονίου και το τέλος γράφεται με αίμα.

Η μεγάλη παραγωγή του Mega ολοκληρώνει την ιστορία της το ερχόμενο φθινόπωρο με τα τελευταία τέσσερα επεισόδια. «Επαφή Κληρονομιάς», ωστόσο, για να περάσουμε στα επιμέρους, τιτλοφορείται το αποψινό συγκλονιστικό επεισόδιο. Όλοι πρέπει να επιστρέψουν στους Παξούς, όπου τα παλιά συναισθήματα αναδύονται και τα μυστικά αυξάνονται. Ο Ορέστης με την Κλέλια έρχονται ξανά κοντά, ενώ και ο Σπύρος προσπαθεί να πλησιάσει τον Αντώνη. Ο Δημοσθένης δεν σκοπεύει να τα παρατήσει και όλοι κινδυνεύουν. Ο Φάνης βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του. Τα υπόλοιπα στην οθόνη.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 20/6/2024