Τη νέα µίνι σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», σε σκηνοθεσία και σενάριο Όλγας Μαλέα, µε πλειάδα καταξιωµένων ηθοποιών και συντελεστών γενικότερα, θα παρακολουθήσει το τηλεοπτικό κοινό µε τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1.

Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων καταγράφει µε διεισδυτική µατιά τη µεταµόρφωση της νεαρής Μαρίας από ασχηµόπαπο στη µεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα.

Την παρακολουθούµε από τη σχέση της µε τα βασικά πρόσωπα της νεανικής ζωής της: τη µητέρα της, την Ισπανίδα δασκάλα της, τον βαρύτονο εραστή της, την πιανίστρια αδελφή της, τον Γερµανό µαέστρο. Όµως, καθένας από αυτούς, εντυπωσιασµένος από το ταλέντο της, έχει άλλα σχέδια για εκείνη. Μ’ ένα ταξίδι ανάµεσα στην αγάπη και την αιωνιότητα, τα πάθη, τις φοβίες, τους δαίµονές της, η Μαρία, που «έφυγε» στο παριζιάνικο διαµέρισµα της οδού Φος, ψάχνει κάποιον που θα την αγαπήσει γι’ αυτό που είναι. Χωρίς όρους ή απαιτήσεις.

Το βρίσκει στον Αριστοτέλη Ωνάση; Ήταν µια σχέση αλληλεξάρτησης, που την ανέβαζε στα ύψη, αλλά την παρέσυρε και σε απύθµενα βάθη. Η έλλειψη αγάπης για την εύθραυστη Τοξοτίνα, µε τα στιλπνά σκούρα µαλλιά, τα τεράστια εκφραστικά καστανά µάτια, το εκρηκτικό χαµόγελο -και ταµπεραµέντο-, που έγινε και «µούσα» του επιστήθιου φίλου της, Πιέρ Πάολο Παζολίνι, αποτελεί την κινητήρια δύναµη, ώστε να αναπτύξει το ταλέντο της και να καλλιεργήσει τη µοναδική φωνή της, που αποτελεί σηµείο αναφοράς και ορόσηµο για την όπερα παγκοσµίως.

Ποιους ηθοποιούς θα δούμε στην νέα σειρά για την Μαρία Κάλλας

Η σειρά βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-∆ιοµήδη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η πρωτοεµφανιζόµενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, ενώ τη µητέρα της Μαρίας, τη Λίτσα, θα υποδυθεί η Ελένη Ράντου.

Σηµαντική προσθήκη στο καστ και αυτή της Ρένιας Λουιζίδου στον ρόλο της Ελβίρας, Ισπανίδας δασκάλας της Μαρίας Κάλλας. Το καστ συµπληρώνουν οι Demy (ως Τζάκι, αδελφή της Μαρίας), Αργύρης Πανταζάρας (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας) και ο Μάξιµος Μουµούρης (Μπόντµαν, Γερµανός αρχαιοκάπηλος).

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 21/6/2024