Κοµβική για τον ενηµερωτικό τοµέα του ΣΚΑΪ είναι η σεζόν που έρχεται, αφού άπαντες πλέον εισέρχονται σε διαδικασία αξιολόγησης, ακόµα και πρόσωπα που µέχρι πρότινος θεωρούντο «τοτέµ».

Ο λόγος, βεβαίως, για την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου, Σία Κοσιώνη, η οποία ήταν φυσικό και επόµενο να εισέλθει κάποια στιγµή στο κάδρο των προβληµατισµών για την πορεία γενικότερα του ενηµερωτικού τοµέα και ειδικότερα των ειδήσεων.

Φυσικά, πρόκειται για ένα πρόσωπο που απολαµβάνει της πλήρους και διαχρονικής εµπιστοσύνης του Γιάννη Αλαφούζου, ωστόσο η ιδιοκτησία και η διοίκηση του καναλιού του Νέου Φαλήρου εξετάζουν κάθε πτυχή του εγχειρήµατος για την ολική επαναφορά του δελτίου σε νούµερα και παρέµβαση του παρελθόντος.

Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τον επικεφαλής της Ενηµέρωσης, Βασίλη Παπαδρόσο, ο οποίος θα κληθεί να δώσει αντίστοιχο στίγµα από την αρχή κιόλας της νέας τηλεοπτικής περιόδου. Πέραν των ειδήσεων, το µεγάλο του στοίχηµα (δεδοµένου του γεγονότος ότι οι «Αταίριαστοι» Κούτρας και Ντσούνος, αλλά και το «Σήµερα» µε τους Οικονόµου και Παυλόπουλο κράτησαν κατά βάση τις δυνάµεις τους) είναι το νέο µεσηµεριανό concept µε τον Αρη Πορτοσάλτε και πιθανότατα τη Μαρία Αναστασοπούλου. Αυτό φιλοδοξεί να αφήσει ισχυρό αποτύπωµα σε ένα slot µε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και, όπως αποδείχθηκε µετά το αποτυχηµένο πείραµα της προπέρσινης µετακίνησης των «Αταίριαστων», µε πολύ στενά περιθώρια επιτυχίας για µια πιο στιβαρή ενηµερωτική εκποµπή. Σε κάθε περίπτωση, όπως συνοµολογούν οι γνωρίζοντες, πρόκειται για το κοµβικότερο διάστηµα στη διάρκεια της συνεργασίας του δηµοσιογράφου µε τον τηλεοπτικό σταθµό. 

Δείτε επίσης: Φουλ του... ριάλιτι, χωρίς σίριαλ και live ψυχαγωγία στον ΣΚΑΪ

 

ΣΚΑΪ: Σκέψεις για την ακολούθηση του προτύπου του ραδιοφώνου

Ενα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει µε τις σκέψεις που υπάρχουν στα υψηλά κλιµάκια του ΣΚΑΪ, προκειµένου να ακολουθηθεί το πρότυπο του ραδιοφώνου του οµίλου, όπου η κριτική στην κυβέρνηση είναι σαφέστατα πιο έντονη, αλλά, όπως συµβαίνει πάντα, και πιο… εµπορική δηµοσιογραφικά.

Ως εκ τούτου, το σενάριο επένδυσης σε µια πιο αντιπολιτευτική προσέγγιση (επ’ ουδενί όµως αντικυβερνητική) του κεντρικού δελτίου έχει πέσει δυναµικά στο τραπέζι των συζητήσεων µεταξύ των αρµοδίων και µένει να φανεί τι µέλλει γενέσθαι από δω και µπρος…

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 22/6/2024