Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο που, όπως είναι κοινό µυστικό, είχε εκπονήσει εδώ και καιρό (και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόµενα του ιδίου) ο Στέφανος Κασσελάκης για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και είχε διπλή στόχευση. Αφενός τον οικονοµικό εξορθολογισµό και αφετέρου τον πλήρη έλεγχο της γραµµής τους.

Βλέπετε, πέραν της βιωσιµότητας της «Αυγής» και του ραδιοφωνικού σταθµού «Στο Κόκκινο», που καθιστούσε µονόδροµο µια σειρά δυναµικών παρεµβάσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το επιτελείο του προβληµατίζονται όλο αυτό το διάστηµα για τη σφοδρή κριτική που δέχονταν από δηµοσιογράφους που πρόσκεινται είτε στην πλευρά Τσίπρα είτε στην οµάδα των στελεχών που δηµιούργησαν τη Νέα Αριστερά και οι οποίοι, παρά τις λύσεις που αναζητήθηκαν κατά καιρούς, δεν κατέστη εφικτό, κυρίως λόγω του ύψους της αποζηµίωσης η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί (µε τους Καρτερό, Πετρόπουλο και Κυρίτση να αποτελούν τα µεγαλύτερα ονόµατα της συγκεκριµένης κατηγορίας), να αποµακρυνθούν από τα κοµµατικά Μέσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ανακοίνωνε την αναστολή της καθηµερινής έκδοσης της «Αυγής», ο Στέφανος Κασσελάκης προχωρούσε στην πρόσληψη του Γιάννη Κορωναίου, προκειµένου να ενισχύσει το φίλα προσκείµενο στη νέα ηγεσία στελεχιακό δυναµικό της εφηµερίδας. Πρόκειται για µία πρωτοβουλία που κινείται στην κατεύθυνση ανάλογων ενεργειών όπως η τοποθέτηση στη θέση του διευθυντή του γνωστού δηµοσιογράφου Σπύρου Σουρµελίδη, η οποία προκάλεσε τον έντονο θυµό σηµαντικών στελεχών της εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης, δεδοµένων των συνθηκών. Το µόνο βέβαιο είναι πως οι εξελίξεις µε την ιστορική εφηµερίδα αναµένεται να επηρεάσουν περαιτέρω και το κοµµατικό ραδιόφωνο, που επίσης συνεχίζει να πονοκεφαλιάζει οικονοµικά την Κουµουνδούρου.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 29/6/2024