O Alpha εξασφάλισε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση τη διεθνή δραματική υπερπαραγωγή «Η Νύφη», που παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε Ιταλία και Ισπανία.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Ιταλία στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Η Μαρία, μια νεαρή γυναίκα από την Καλαβρία, συμφωνεί σε ένα γάμο που δεν ονειρεύτηκε ποτέ, μόνο και μόνο για να σώσει την οικογένειά της από τη φτώχεια. Η οικογένεια της Μαρίας χρωστάει πολλά χρήματα στον «θείο» Μικέλε και τη σύζυγό του και η αποδοχή του γάμου με τον Βιτόριο, έναν άξεστο αγρότη από τον βορρά, είναι ο μόνος τρόπος να ξεπληρώσει τα χρέη της.

Σύντομα όμως η Μαρία θα ανακαλύψει ότι δεν θα παντρευτεί τον Βιτόριο, αλλά τον ανιψιό του Ίταλο, τον οποίο δεν έχει δει ποτέ. Στο βάθος βρίσκεται η σύγκρουση μεταξύ των αξιών και της δυναμικής του αγροτικού κόσμου με τις συχνά αμφιλεγόμενες αξίες μιας πιο βιομηχανοποιημένης Ιταλίας, με την κοινωνική αναταραχή που ακολούθησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60: οι απεργίες των εργατών, οι αγώνες για δικαιότερες συνθήκες εργασίας και το όνειρο ενός νέου μοντέλου ζωής που θα μπορούσε να συμβιβάσει την παράδοση με την πρόοδο… Η σειρά θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 4/4/2024