Στο τέλος της δραματικής σειράς του ΑΝΤ1 "Ψυχοκόρες" οι περιπέτειες των αδελφών Πολύζου τελειώνουν.

Ένας γάμος, δύο θάνατοι, ένας χωρισμός και μια νέα αρχή θα κυριαρχήσουν στο τελευταίο επεισόδιο της καθηλωτικής σειράς, το οποίο θα προβληθεί την Πέμπτη 11/7.

Η Νέλλα, γνωρίζοντας ότι ο Κοσμάς σκοπεύει να την αφήσει και έχοντας χάσει την αγάπη του Σώτου, αποφασίζει να γράψει μόνη της το φινάλε του γάμου της. Ένα πρωί, ετοιμάζεται, φοράει ένα λαμπερό φόρεμα και κρύβει στο δωμάτιο της Αρχοντούλας ένα γράμμα με τη διαθήκη της, μαζί με τα κοσμήματά της. Παράλληλα, η γυναίκα ενημερώνει την οικονόμο ότι φεύγει με τον Κοσμά, τονίζοντάς της ότι μπορεί να μείνει στο σπίτι και να κάνει ό,τι θέλει. Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία ανακαλύπτει ότι ο Κοτρώτσης πλαστογράφησε την υπογραφή του Σώτου για να καλύψει τις βρόμικες δουλειές του και σπεύδει στην οικία για να τον συλλάβει. Ωστόσο, ο άντρας αντιλαμβάνεται τι πρόκειται να συμβεί και επισπεύδει τη φυγή του.

Η Νέλλα, που είναι προετοιμασμένη για όλα, του ζητάει να την πάρει μαζί με το αυτοκίνητο για να την αφήσει δήθεν σε μία μοδίστρα. Όμως, η αλήθεια είναι άλλη και ο Κοσμάς τη μαθαίνει πολύ σύντομα. Ενώ βρίσκονται εν κινήσει, ο άντρας ανακαλύπτει ότι δεν λειτουργούν τα φρένα του οχήματος, ενώ συγχρόνως η Νέλλα τού λέει ότι γνωρίζει τα πάντα για το σχέδιό του να το σκάσει μόνος στην Ιταλία. Ταυτόχρονα, του δείχνει το κομμένο καλώδιο των φρένων που κρατάει στο χέρι της και του δίνει ένα τελευταίο φιλί, τη στιγμή που εκείνος χάνει τον έλεγχο και το αμάξι καταλήγει στη θάλασσα. Εν τω μεταξύ, ο Σώτος γυρίζει στο σπίτι του μαζί με την άρρωστη Δεσποινιώ, όπου μαθαίνει ότι η Μαρίκα παντρεύεται κάποιον άλλο.

Λίγο αργότερα, η τελευταία φτάνει εκεί και αντικρίζει ξανά την εξαφανισμένη της αδελφή, ενώ βλέπει και τον πρώην σύντροφό της. Από την άλλη, η Βικτωρία μαθαίνει ότι η Δεσποινιώ ξέφυγε από το κύκλωμα της πορνείας με τη βοήθεια του αδελφού της και είναι πολύ θυμωμένη.

 

 

Ψυχοκόρες: Μάγια και Παύλος χωρίζουν

Μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του Βελλή και την εξαφάνιση της Φρόσως, η Ευανθία δίνει κατάθεση στην Αστυνομία και λέει ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η ψυχοκόρη της. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι το φονικό έγινε σε μία προσπάθεια του αστυνόμου να προστατέψει την οικογένεια Νάτση από τις απειλές της Φρόσως. Την επόμενη ημέρα, η γυναίκα ετοιμάζεται να πάει με τα παιδιά στην Αθήνα, αλλά πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο τελικά αλλάζει γνώμη και γυρίζουν πίσω στο σπίτι τους. Ύστερα, ανακοινώνει στους γαμπρούς της ότι θα τους μοιράσει την περιουσία της σε δύο ίσα μερίδια. Στην Αθήνα, ο Παύλος επιθυμεί τελικά να μην πολιτευτεί και ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του στον Κοντόπουλο.

Εντω μεταξύ, ο Ερμής αποχαιρετά τους γονείς του και επιστρέφει στη σχολή, ύστερα από τη διάλυση της οργάνωσης που τον απειλούσε. Την ίδια ώρα, η Μάγια αποφασίζει να πουλήσει την οικία Αρδίτη και να μετακομίσει σε μία φτωχική συνοικία της Αθήνας, στο Δουργούτι, ώστε να γεννήσει εκεί το παιδί της. Συγχρόνως, παραιτείται από τον Σύλλογο Γυναικών αλλά και τη θέση της βουλευτού. Αμέσως μετά, ανακοινώνει στον Παύλο τα νέα και του δηλώνει ότι ο γάμος τους τελειώνει και πως πλέον είναι ελεύθερος να ζήσει όπως επιθυμεί. Λίγο αργότερα, το κουδούνι του σπιτιού χτυπάει και φτάνει εκεί η Βασιλική. Ο Παύλος σοκάρεται μόλις τη βλέπει, καθώς νόμιζε ότι ήταν νεκρή. Στη συνέχεια, οι δυο τους κάνουν μία ειλικρινή κουβέντα. Μεταξύ άλλων, η κοπέλα τού αποκαλύπτει ότι το μωρό που έχασε ήταν δικό του, ενώ εκείνος της ζητάει να είναι ξανά μαζί, τονίζοντάς της ότι χώρισε με τη Μάγια. Ωστόσο, .η Βασιλική τού εξομολογείται ότι δεν μπορεί να το κάνει, διότι εκτιμάει την κυρία της και αδυνατεί να την προδώσει ξανά.

Παράλληλα, ζητάει από τον Παύλο να την ξεχάσει, τσακίζοντάς τον. Την επόμενη ημέρα, οι δυο τους λένε το τελευταίο αντίο, ενώ αμέσως μετά η Μάγια αποχαιρετά με τη σειρά της την πρώην ψυχοκόρη της. Μάλιστα, της χαρίζει και το παλτό της, μέσα στο οποίο κρύβει ένα απρόσμενο δώρο… Πρόκειται για ένα χαρτάκι που γράφει το όνομά της και τη διεύθυνση της οικίας Κοτρώτση, προκειμένου να μπορέσει να βρει ξανά τις αδελφές της.

Δείτε επίσης: Τόνια Σωτηροπούλου: Ο ρόλος στις Ψυχοκόρες και ο γάμος με τον Κωστή Μαραβέγια - "Προτεραιότητά μας είναι τα ταξίδια"

 

 

Ψυχοκόρες: Η επανένωση των τεσσάρων αδελφών

Η Φρόσω, θέλοντας να πάρει εκδίκηση από την Ευανθία και έχοντας τη διεύθυνση του σπιτιού που αγόρασε στην Αθήνα, φτάνει πρώτη εκεί και συστήνεται με το όνομα της αφεντικίνας της. Το διαμέρισμα αυτό δεν είναι άλλο από εκείνο του Σώτου. Έτσι, λοιπόν, την υποδέχεται η Αρχοντούλα. Λίγο αργότερα, η Φρόσω χτυπάει την πόρτα της Πέλλας και του Κοσμά και της ανοίγουν η Μαρίκα με τη Δεσποινιώ. Οι κοπέλες πέφτουν με δάκρυα στα μάτια στην αγκαλιά της χαμένης τους αδελφής. Λίγο αργότερα, η Βασιλική φτάνει έξω από το σπίτι και συναντάει τον Σώτο, ο οποίος μόλις ακούει το όνομά της τη συνοδεύετε ενθουσιασμό μέσα στο σπίτι. Εκεί οι τέσσερις αδελφές επανασυνδέονται για πρώτη φορά μετά τον βίαιο χωρισμό τους και μιλούν για τα όσα βίωσε η καθεμία χωριστά.

Συγχρόνως, ενημερώνονται για το πού είναι η Βικτωρία και αποφασίζουν να λογαριαστούν μαζί της. Εντω μεταξύ, η Αρχοντούλα βρίσκει τη διαθήκη της Νέλλας και λίγο μετά μαθαίνει για το δυστύχημα του ζεύγους Κοτρώτση και πως οι σοροί τους χάθηκαν στη θάλασσα. Την επόμενη ημέρα, η Φρόσω φεύγει κρυφά από τις αδελφές της για να συναντήσει τη Βικτωρία και να την σκοτώσει. Εκείνες την ακολουθούν, προσπαθώντας να τη σταματήσουν, αλλά δεν προλαβαίνουν και οι δύο γυναίκες αλληλοσκοτώνονται…

Δείτε ακόμη: Μαριάννα Κιµούλη στα Παραπολιτικά: ''Αν µοιάζαµε λίγο στη Μαρίκα, θα ζούσαµε σε έναν δίκαιο κόσµο''

 

Ψυχοκόρες: Μαρίκα και Σώος παντρεύονται και η Βασιλική φεύγει

Τρεις μήνες μετά τον χαμό της Φρόσως, η Μαρίκα ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Πολίτη, αλλά εκείνος, αντιλαμβανόμενος τη μεγάλη θυσία της κοπέλας, αποφασίζει να την αφήσει ελεύθερη. Μάλιστα, την ενημερώνει ότι της χαρίζει κι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να καλύψει τη θεραπεία της Δεσποινιώς για τη σύφιλη. Αμέσως μετά, η Μαρίκα ακολουθεί την καρδιά της, πηγαίνει στο ιατρείο του Σώτου και δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στον έρωτά τους. Παράλληλα, η Δεσποινιώ συνεχίζει τη θεραπεία και μένει μαζί με την Αρχοντούλα στην οικία Κοτρώτση, όπου εκπαιδεύουν νέες ψυχοκόρες. Μαζί τους είναι και η Βασιλική, η οποία μια μέρα ενημερώνεται από το κολέγιο που φοιτούσε ότι έχει έρθει μία επιστολή από ένα πανεπιστήμιο της Ιταλίας. Η κοπέλα έγινε δεκτή στη Νομική της Μπολόνια, γεγονός που την ξαφνιάζει, διότι δεν έκανε ποτέ αίτηση.

Τότε ο διευθυντής του σχολείου τής λέει πως υπάρχει και μία απόδειξη πληρωμής ενός σπιτιού εκεί με την υπογραφή του κυρίου Στρατή. Η Βασιλική, συγκινημένη με το απροσδόκητο δώρο του Παύλου, αποφασίζει να ακολουθήσει το όνειρό της και φεύγει για πάντα προκειμένου να σπουδάσει. Όμως πριν μετακομίσει, επισκέπτεται το στέκι του Παύλου. Οι δυο τους συναντιούνται για τελευταία φορά, τον ευχαριστεί και ανταλλάσσουν ένα αποχαιρετιστήριο φιλί. Λίγο καιρό αργότερα, ο Σώτος και η Μαρίκα παντρεύονται και μετακομίζουν στο πατρικό της σπίτι, γεμάτοι όνειρα και ελπίδα για το μέλλον. «Όλα θα τα φτιάξουμε απ’ την αρχή» είναι η τελευταία φράση που λέει η πρώην ψυχοκόρη στον αγαπημένο της.