Μια νέα, φιλόδοξη παραγωγή έρχεται προσεχώς στο Mega. Τίτλος της «Οι Αθώοι».

Πρόκειται για σειρά εποχής υψηλών προδιαγραφών, που αναµένεται το 2025 και φέρει τις υπογραφές δύο ξεχωριστών δηµιουργών, του Νίκου Κουτελιδάκη (σκηνοθεσία) και της Ελένης Ζιώγα (σενάριο-µεταφορά). Αντλώντας έµπνευση από το αριστούργηµα του σπουδαίου Κωνσταντίνου Θεοτόκη «Κατάδικος», όπου παρουσιάζεται ανάγλυφα µια πιστή τοιχογραφία της αγροτικής Ελλάδας του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, ήδη µας εξιτάρουν.

Τους ήρωες της σειράς, που ισορροπεί ανάµεσα στο ψυχογραφικό δράµα, το αστυνοµικό θρίλερ και το µεταφυσικό µυστήριο, αναλαµβάνουν να ζωντανέψουν οι Κώστας Νικούλι, Χριστίνα Χειλά-Φαµέλη, Γιάννης Νιάρρος, Κίµων Κουρής, Αµαλία Καβάλη, Γιώργος Στάµος, Μαρία Καλλιµάνη, Ελένη Ζιώγα, Λουκία Μιχαλοπούλου και µια πλειάδα άλλων, πασίγνωστων ηθοποιών.



«Οι Αθώοι»: Η υπόθεση της σειράς

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα φτωχικό αγροτικό χωριό της Βόρειας Κέρκυρας, αλλά και στα άγρια τοπία της Ηπείρου. Ο Γιάννος ή Τουρκόγιαννος (Κώστας Νικούλι), είναι ένα νόθο παιδί που προέκυψε από τον βιασµό της Αρβανίτισσας µάνας του (Αµαλία Καβάλη) από έναν Τούρκο ληστή. Μεγαλώνοντας, τόσο εκείνος, ο ταλαιπωρηµένος από την υποτίµηση των χωριανών, όσο και ο άσπονδος φίλος του Πέτρος (Γιάννης Νιάρρος), ένας αντιφατικός χαρακτήρας µε έντονες θετικές και αρνητικές πλευρές, είναι ερωτευµένοι µε την παιδική τους φίλη, Μαργαρίτα (Χριστίνα Χειλά-Φαµέλη), µια κοπέλα µε δυνατή προσωπικότητα και ιδιαίτερη, για την εποχή της, αίσθηση της ανεξαρτησίας.

Ωστόσο, η Μαργαρίτα, καθ’ υπόδειξη των γονιών της (Μαρία Καλλιµάνη, Γιώργος Στάµος) παντρεύεται κάποιον άλλον, τον ήπιο και έντιµο Γιώργη Αράθυµο (Κίµων Κουρής). Κατά τη διάρκεια του γάµου της όµως ερωτεύεται τον Πέτρο, ο οποίος παράλληλα διατηρεί ερωτική σχέση µε τη φτωχή χήρα του χωριού Στεφανία (Λουκία Μιχαλοπούλου). Όταν ο άντρας τής Μαργαρίτας θα βρεθεί δολοφονηµένος, ο Γιάννος, ύστερα από την επιβαρυντική µαρτυρία του Πέτρου, θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί ως ένοχος. Ο ίδιος όµως, αυτοθυσιαστικός εξαιτίας του έρωτά του µε τη Μαργαρίτα, δεν θα πάψει, µέσα στη φυλακή, να υποστηρίζει την αθωότητά του, κάτι που κινητοποιεί εκείνη να αναζητήσει τον πραγµατικό ένοχο. Η αποκάλυψή του θα ανατρέψει τα πάντα...




*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 10/7/2024