Τίτλοι τέλους γράφτηκαν στην πολύχρονη σχέση του Σκάι µε την Εύη Κουτσαυτάκη, όπως πρώτη αποκάλυψε η στήλη «Big Mouth» στο Powergame, περιγράφοντας όλο το παρασκήνιο της αποµάκρυνσης του στελέχους από την ηγεσία του Ραδιοτηλεοπτικού Οµίλου του Φαλήρου.

Σύµφωνα µε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που γρήγορα αναπαράχθηκε από όλες τις ιστοσελίδες, η Εύη Κουτσαυτάκη αποπέµφθηκε από τη θέση της διευθύνουσας συµβούλου του Σκάι µε απόφαση του ιδιοκτήτη του σταθµού Γιάννη Αλαφούζου. Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, δεν πρόκειται για οµαλό επαγγελµατικό διαζύγιο.

«Το αφεντικό του Σκάι είχε αρχίσει να κρατά αποστάσεις από την επί χρόνια στενή συνεργάτιδά του. Βασική αιτία υπήρξε το ξεχαρβάλωµα (όπως έλεγε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του) κυρίως του τηλεοπτικού Σκάι. Μάλιστα το αφεντικό επέρριπτε το µεγαλύτερο µερίδιο της ευθύνης στη “σιδηρά κυρία”, δείχνοντας αποφασισµένος να πάρει τα ηνία των Μέσων στα χέρια του. Κάπως έτσι επήλθε το διαζύγιο και, όπως όλα δείχνουν, ο Αλαφούζος σκοπεύει για όσο διάστηµα απαιτηθεί να ηγηθεί προσωπικά του µάνατζµεντ και του µιντιακού του Οµίλου».

ΣΚΑΪ: Η γενική συνέλευση των µετόχων της ιδιοκτήτριας εταιρείας για τις αλλαγές στο διοικητικό συµβούλιο 

Στην Εύη Κουτσαυτάκη χρεώνεται µια σειρά από επιλογές στο περιεχόµενο του προγράµµατος του Σκάι που άλλαξαν τη φιλοσοφία του σταθµού και σηµείωσαν χαµηλά ποσοστά τηλεθέασης. Χθες το απόγευµα η είδηση επιβεβαιώθηκε µέσω ανακοίνωσης του Σκάι.

«Ο Όµιλος Σκάι και η διευθύνουσα σύµβουλος, κ. Εύη Κουτσαυτάκη, ολοκληρώνουν τη συνεργασία τους µετά από κοινού ληφθείσα απόφαση. Η κ. Κουτσαυτάκη διετέλεσε για πολλά έτη ανώτατο στέλεχος του Οµίλου, συµβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχηµένη πορεία του, µε ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσµα, µεταξύ άλλων, την επίτευξη κερδοφόρων χρήσεων σε µία δύσκολη αγορά. Η διοίκηση του Οµίλου Σκάι την ευχαριστεί θερµά και της εύχεται καλή επιτυχία στα νέα της βήµατα».

Εν τω µεταξύ για τις 30 Ιουλίου έχει οριστεί γενική συνέλευση των µετόχων της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Σκάι, Ειδήσεις Ντοτ Κοµ, µε θέµα συζήτησης τις αλλαγές στο διοικητικό συµβούλιο της εταιρείας. Αυτή ήταν η δεύτερη θητεία της Εύης Κουτσαυτάκη στον Σκάι. Η πρώτη είχε ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2015, µε το στέλεχος να αποχωρεί από τη θέση της αναπληρώτριας διευθύνουσας συµβούλου. Η δεύτερη θητεία της ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου του 2017.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 11/7/2024