Την ώρα που στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και παίρνουν µέχρι και σήµερα τα αρνητικά σχόλια για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να αναστείλει την κυκλοφορία του καθηµερινού φύλλου της «Αυγής» χωρίς προηγουµένως να έχει υπάρξει συζήτηση στα κοµµατικά όργανα κι ενώ οι κινητοποιήσεις των εργαζοµένων δίνουν και παίρνουν, είναι ξεκάθαρο πως το επόµενο βήµα του προεδρικού συστήµατος θα είναι η προώθηση αντίστοιχων παρεµβάσεων και στον κοµµατικό ραδιοφωνικό σταθµό «Στο Κόκκινο».

«Στο Κόκκινο»: Τα σενάρια για τον ραδιοφωνικό σταθμό

Εξάλλου, εδώ και µέρες είναι κοινό µυστικό πως το σενάριο περιορισµού των ζωντανών εκποµπών και η µετατροπή του 105,5 σε µουσικό ραδιόφωνο κυρίως από τις µεσηµεριανές ώρες φαίνεται να κερδίζουν έδαφος ως µια πρώτη λύση στην κατεύθυνση της εξασφάλισης της βιωσιµότητάς του. Ωστόσο, είναι δεδοµένο ότι η οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο συγκεκριµένο µέτωπο θα συνοδεύεται από µαζικές αντιδράσεις στη βάση των οποίων ενώνονται ακόµα και οι αντίπαλες εσωκοµµατικές φατρίες (όπως συνέβη µέσα στην εβδοµάδα µε τις περιπτώσεις των Τεµπονέρα και Ζαχαριάδη).

Αντιστοίχως... ξένη στο εσωκοµµατικό πεδίο φαντάζει και η πιθανότητα εισόδου επενδυτή που σε βάθος χρόνου θα µπορούσε να εγγυηθεί τη διατήρηση των θέσεων εργασίας (οι αµφιβολίες καλά κρατούν, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης), αν και επ’ ουδενί προκύπτει για την ώρα το οποιοδήποτε ενδιαφέρον.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 13/7/2024