Ο τέταρτος κύκλος της «Γης της ελιάς», που φέρει την υπογραφή της τριάδας των τηλεοπτικών επιτυχιών -Αντρέα Γεωργίου, Βάνας ∆ηµητρίου, Κούλλη Νικολάου-, ετοιµάζεται πυρετωδώς.

Μετά την αποχώρηση του ∆ιονύση Παπανδρέου, του Γιώργου Αγγελόπουλου, της Μελίνας Κόντη, της Αγγελικής Κιντώνη και της Νάγιας Καρακώστα, θα δούµε νέους ήρωες. Ήδη κατέφτασε στην Αρεόπολη η Νάνσυ (Βαρβάρα Ντέσκα), η κόρη του Τζον, από την Αµερική για να παραστεί στον γάµο του πατέρα της µε την Αθηνά. Λίγο πριν πέσει η αυλαία εµφανίστηκε ξανά η Αντιγόνη (Ήβη Νικολαΐδου), η κόρη του Ισίδωρου, που έλειπε στην Αγγλία για σπουδές και θα παίξει σηµαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

Από τη νέα τηλεοπτική σεζόν έρχονται και δύο νέες προσθήκες. Πρόκειται για τον Θανάση Βισκαδουράκη, ο οποίος θα υποδυθεί έναν ιερέα -ένας ρόλος απρόβλεπτος και σίγουρα ανατρεπτικός- και για τον Στέφανο Μιχαήλ, τον οποίο έχουµε δει σε παλαιότερες σειρές του Αντρέα Γεωργίου και θα υποδυθεί τον Μιχάλη Χατζή, συνεργάτη του Τζον, τον οποίο γνώρισε ο Ισίδωρος στην Αµερική.

«Γη της Ελιάς»: Η πλοκή του νέου κύκλου

Ήδη έχουµε ακούσει τον Μάνο να λέει ότι περιµένει κάποιον να τον αντικαταστήσει για να αναλάβει καθήκοντα στη διεύθυνση του ελαιοτριβείου ώστε να µπορέσει να ξεκουραστεί. Αυτός θα είναι ο Μιχάλης που έρχεται στην Αρεόπολη και, αφού τον καλοδέχονται όλοι µε µεγάλο ενθουσιασµό, αναλαµβάνει τα νέα του καθήκοντα στην εταιρεία των Βρεττάκων κοντά στον Μάνο. Ο γοητευτικός γαλανοµάτης τραβά τα βλέµµατα του γυναικείου πληθυσµού της περιοχής. Σοβαρός και µετρηµένος, κοιτάζει τη δουλειά του, γνωρίζοντας τους συµπατριώτες του. Γίνεται θαµώνας στο καφενείο του Πότη και απολαµβάνει τα εδέσµατα στην ταβέρνα του Χρήστου, όπου δουλεύει η Αριάδνη, η οποία δεν περνά απαρατήρητη από τον Μιχάλη και κάποια στιγµή οι δυο τους θα έρθουν κοντά. Μαζί µε τον Μιχάλη θα φτάσει στη Μάνη και η αρραβωνιαστικιά του Νόρα, την οποία θα ενσαρκώσει η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου. Η Νόρα είναι παιδοψυχολόγος, όµως δεν είναι η γλυκιά γυναίκα που φαίνεται. Το αληθινό της πρόσωπο το κρύβει πολύ καλά, ακόµα και από τον σύντροφό της, τον Μιχάλη, που δεν έχει ιδέα ποια γυναίκα έχει στο πλευρό του…



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 16/7/2024