Σε συµφωνία για την ανταλλαγή του αθλητικού τους περιεχοµένου προχώρησαν Cosmote και Nova όπως ανακοίνωσαν χθες.

Οι δύο µεγαλύτερες εγχώριες συνδροµητικές τηλεοπτικές πλατφόρµες της χώρας γνωστοποίησαν τις λεπτοµέρειες της µεταξύ τους συµφωνίας που θα δίνει την ευχέρεια στους συνδροµητές τους να αποκτούν µε επιπλέον χρέωση πρόσβαση στο περιεχόµενο της έτερης πλατφόρµας.

Η συµφωνία Nova - Cosmote «όπλο» και για την αντιµετώπιση της πειρατείας

Σε σχετική ανακοίνωση της Cosmote αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε αµοιβαία συµφωνία για την ανταλλαγή των αθλητικών τους καναλιών. Έτσι, από τη νέα αθλητική σεζόν, οι συνδροµητές της Cosmote TV µε την προσθήκη όλων των καναλιών Novasports θα µπορούν να απολαµβάνουν ακόµα πιο πλούσιο αθλητικό περιεχόµενο, µε µόνο 3 ευρώ επιπλέον της τιµής του σηµερινού τιµοκαταλόγου των Full και Sports πακέτων Cosmote TV, και σε µία µόνο συνδροµή. Ταυτόχρονα, η συµφωνία αυτή αποτελεί ένα αποφασιστικό βήµα για την αντιµετώπιση της πειρατείας, που συνεχώς εξαπλώνεται.

Από την πλευρά της, η Nova ανακοίνωσε ότι, σε µια κίνηση συνεργασίας που αλλάζει εκ βάθρων την εµπειρία θέασης αθλητικών γεγονότων, η Nova προχώρησε σε συµφωνία µε την Cosmote για την ανταλλαγή αθλητικών καναλιών. Το αθλητικό περιεχόµενο της Cosmote συµπεριλαµβάνονται όλες οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League, UEFA Super Cup, UEFA Youth League), οι εντός έδρας αγώνες των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυµπιακού, ΟΦΗ, Βόλου, Λαµίας, Παναιτωλικού και Athens Kallithea FC για τη Stoiximan Super League, τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήµατα Ιταλίας, Πορτογαλίας και Σκωτίας (Serie A, Liga Portugal Bwin, Scottish Premiership), το Κύπελλο Ελλάδας, το ΝΒΑ, µεγάλες διοργανώσεις τένις και µηχανοκίνητη δράση.

Στο πλαίσιο της αµοιβαίας συµφωνίας µε τη Nova, όλο αυτό το περιεχόµενο θα ενισχυθεί µε τα κανάλια Novasports, που µεταδίδουν τους αγώνες των ΠΑΟΚ, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόµητου και Πανσερραϊκού για τη Stoiximan Super League, τα πρωταθλήµατα ποδοσφαίρου Αγγλίας, Ισπανίας και Γερµανίας (Premier League, LaLiga, Bundesliga), τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις µπάσκετ EuroLeague και EuroCup, τους αγώνες µπάσκετ της Εθνικής Ελλάδος (Παγκόσµιο Κύπελλο, προκριµατικά Ευρωµπάσκετ 2025), τους αγώνες των εθνικών οµάδων ποδοσφαίρου της UEFA στο Nations League και στα προκριµατικά του Euro 2028 και του Παγκοσµίου Κυπέλλου 2026 και τις διοργανώσεις τένις Wimbledon και WTA.



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 17/7/2024