Νέες ιστορίες ανοίγουν από τον Σεπτέµβριο στη «Γη της ελιάς» στο Mega. Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα θα είναι και πάλι η Βασιλική (Ιφιγένεια Τζόλα).

Στα νέα επεισόδια της σειράς η νεαρή κοπέλα µετά τον θάνατο του Φίλιππου προσπαθεί να επιστρέψει στην καθηµερινότητα και συνεχίζει ακόµα πιο εντατικά τη δουλειά στα κτήµατα. Η σκληρή δουλειά την κάνει να ξεχνιέται. Απόλυτη προτεραιότητά της παραµένει η µικρή Στελλίτσα, που θα πρέπει πια να µεγαλώσει χωρίς πατέρα. Η Βασιλική όµως δεν είναι µόνη. Ο Μιλτιάδης είναι εκεί σε κάθε δυσκολία, κάθε φορά που η θλίψη την κυριεύει. Βέβαια εκείνος είναι κρυφά ερωτευµένος µαζί της και ο µόνος που γνωρίζει την αλήθεια είναι ο έµπιστος φίλος του, ο Παρασκευάς.

Όσο ζούσε ο Φίλιππος, ο Μιλτιάδης ποτέ δεν θα επιχειρούσε να την πλησιάσει… Όταν όµως ο Φίλιππος πέθανε, συγκλονισµένος και ο ίδιος από τον χαµό του καλού του φίλου, άρχισε να της συµπαραστέκεται σε ανθρώπινο επίπεδο. Ο Μιλτιάδης σε καµία περίπτωση δεν θα τολµούσε να την πλησιάσει ερωτικά τη στιγµή που εκείνη θρηνούσε. Η νεαρή γυναίκα όµως βρίσκει σιγά σιγά τις ισορροπίες της. Εκτιµά το ότι ήταν δίπλα της σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που βίωνε. Οι δυο τους έρχονται όλο και πιο κοντά.

Δείτε επίσης: Νέα πρόσωπα και καινούργιες ιστορίες στον τέταρτο κύκλο της “Γης της Ελιάς”

«Γη της Ελιάς»: Ο Μιλτιάδης ανοίγει την καρδιά του στην Βασιλική

Ο Παρασκευάς, βλέποντας τον φίλο του να βασανίζεται, τον πιέζει να µιλήσει επιτέλους στη Βασιλική. Εκείνος αρχικά διστάζει. Όµως, όσο περνά ο καιρός και η νεαρή κοπέλα δείχνει να συνέρχεται ψυχολογικά, ο Μιλτιάδης παίρνει τη µεγάλη απόφαση να της ανοίξει την καρδιά του. Η Βασιλική σοκάρεται και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει. Τρέφει συναισθήµατα για εκείνον, αλλά παράλληλα βασανίζεται από τις τύψεις. Πιστεύει πως θα είναι σαν να προδίδει τη µνήµη του Φίλιππου. Παράλληλα, αισθάνεται ενοχές και απέναντι στη Χάιδω, γιατί φοβάται πως δεν θα εγκρίνει αυτή τη σχέση, ότι θα είναι επικριτική απέναντί της.

Τελικά η Βασιλική αποφασίζει να κάνει το επόµενο βήµα και να κοιτάξει µπροστά. Παραδίδεται στα συναισθήµατά της για τον Μιλτιάδη και έτσι ένα νέο ειδύλλιο αρχίζει να ξετυλίγεται στη Μάνη, µε τη Βασιλική να ερωτεύεται ξανά και να ελπίζει σε καλύτερες µέρες.



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 19/7/2024