Την ώρα που στον ΣΚΑΪ αναζητούν τη διάδοχη κατάσταση στη διοίκηση του οµίλου στη µεταΚουτσαυτάκη εποχή, εσχάτως κύκλοι πέριξ του Νέου Φαλήρου, αλλά και του Μεγάρου Μαξίµου διακινούν ένα άκρως ενδιαφέρον σενάριο για την αντικατάσταση της «σιδηράς κυρίας» των media. Ο λόγος για την πιθανότητα µετακόµισης από το Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής στο µεγάλο µιντιακό µαγαζί του Γιάννη Αλαφούζου του νυν προέδρου του ∆.Σ. της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα. 

Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις βασίζουν τη συγκεκριµένη προοπτική σε δύο κεντρικούς άξονες. Ο πρώτος είναι το κλίµα που επικρατεί στις σχέσεις του άλλοτε διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.∆. µε την ηγεσία της κυβέρνησης, όπου ο χρόνος και η τριβή της διακυβέρνησης έχουν κάνει εµφανή τα σηµάδια τους. Ο δεύτερος είναι ο παραδοσιακά καλός δίαυλος επικοινωνίας του µε την οικογένεια Αλαφούζου και κατ’ επέκταση µε τον όµιλο του αφεντικού του Παναθηναϊκού. Εξάλλου, εδώ και πολύ καιρό, ακόµα και στις τάξεις του κυβερνώντος κόµµατος, ακούγονται ψίθυροι σχετικά µε βασικές επιλογές του Κωνσταντίνου Ζούλα τόσο σε επίπεδο αποτελεσµάτων τηλεθέασης όσο και οργάνωσης και λειτουργικού κόστους.

Με δεδοµένη την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίµου για ανακατατάξεις στην κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία και το µικρό χρονικό διάστηµα παραµονής στο Ραδιοµέγαρο της διευθύνουσας συµβούλου Κατερίνας Κασκανιώτη, δεν αποκλείεται να δούµε τον πρόεδρο σε διαδικασία αναζήτησης του µέλλοντός του στα media. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήµα παραπέρα, ορισµένοι συνδέουν την πρόσφατη επίσκεψη Αλαφούζου στο Μαξίµου, για την οποία έγραψε η στήλη «Big Mouth» του powergame. gr, και µε τη συγκεκριµένη υπόθεση, αφού, αν προκύψουν εξελίξεις µε το συγκεκριµένο ενδεχόµενο, θα δροµολογηθούν σε πεδίο που θα εξασφαλίζει την αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης µεταξύ των δύο πλευρών...


* Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 20 Ιουλίου