Μια ιδιαίτερα δύσκολη τηλεοπτική σεζόν τελείωσε και σε περίπου έναν μήνα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για μια ακόμα δυσκολότερη. Πολλά πρόσωπα «πρώτης γραμμής» αυτή τη στιγμή αγωνιούν για το τηλεοπτικό τους μέλλον, καθώς είτε οι εκπομπές τους ολοκληρώθηκαν είτε οι ίδιοι πήραν μεταγραφή για άλλο κανάλι είτε συνεργάτες αποχώρησαν, οπότε ξεκινά η προετοιμασία για το στήσιμο των νέων ομάδων τους.

Η Μπέττυ Μαγγίρα ήταν ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα όλης της φετινής τηλεοπτικής περιόδου. Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ένταξή της στο δυναμικό του ΑΝΤ1 μετά την αποχώρησή της από το Open, πολλά σενάρια διακινήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το «Your Face Sounds Familiar», του οποίου ναι μεν δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα η επιστροφή, ωστόσο υπήρχαν πληροφορίες πως θα επανέκαμπτε τηλεοπτικά, τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Η Μπέττυ Μαγγίρα ακουγόταν για τη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας. Στα μέσα της σεζόν, από το «I Love Sou Kou» αποχώρησε η Τζο Κουτσοκώστα και αντικαταστάθηκε από τη Σίσσυ Καλλίνη. Εντέλει, η Μπέττυ Μαγγίρα αποχώρησε από το κανάλι του Αμαρουσίου, καθώς ο σταθμός αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει το +1 στο τρέχον συμβόλαιό της. Η ίδια αντιμετώπισε το θέμα με ψυχραιμία, δηλώνοντας μετά το τέλος της τελευταίας της εκπομπής: «Οταν ξεκινάς σε ένα νέο σπίτι, σε ένα νέο κανάλι, ευελπιστείς για το καλύτερο. Εντάξει, δεν συνεχίζεται, υπάρχει πικρία, αλλά είναι αποφάσεις του καναλιού και εμείς είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε για το κανάλι». Το επόμενο βήμα της θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες: έχει ήδη δεχθεί διερευνητικό τηλεφώνημα για μαγνητοσκοπημένο format της Αcun Medya στον Σκάι, ωστόσο το όνομά της είναι πάνω στο τραπέζι και στην περίπτωση που το κανάλι αποφασίσει να βγάλει στον «αέρα» καινούργια ζωντανή ψυχαγωγική εκπομπή.


Οδεύοντας προς το Mega


Εκτός Σκάι και οδεύοντας προς το Mega (αναμένονται κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι οι επίσημες ανακοινώσεις) βρίσκεται η Φαίη Σκορδά. Η παρουσιάστρια επιστρέφει στην πρωινή ζώνη του σταθμού και έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την ομάδα της μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Αυτή τη στιγμή βέβαιος είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο οποίος, παρά τη δελεαστική πρόταση του ΑΝΤ1 για το πρωινό του Σαββατοκύριακου, μένει στο Mega και εκτός από τη νέα πρωινή εκπομπή θα αξιοποιηθεί προσεχώς και σε δεύτερο ρόλο. Για τη συμμετοχή του στο πάνελ του νέου πρωινού μαγκαζίνο του Mega είναι σε προχωρημένες συζητήσεις και ο Αγγελος Βουράκης, ο οποίος συνεργάστηκε με τη Φαίη Σκορδά τις δύο τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν στον Σκάι.

Η Ελένη Μενεγάκη έριξε οριστική αυλαία έπειτα από 34 χρόνια με ένα διάλειμμα ενός έτους (2020-2021, που ήταν η χρονιά που σταμάτησε από τον Alpha και επανέκαμψε τηλεοπτικά μέσω του Mega) στην καθημερινή ψυχαγωγία. Το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από την εκπομπή της λέγοντας: «Σβήνω το λαμπάκι μου στην καθημερινή ζώνη και δεν θα ξαναμπώ». Το πιθανότερο είναι η παρουσιάστρια να απέχει τελείως την επόμενη σεζόν από την τηλεόραση και να επιστρέψει από το φθινόπωρο του 2025 με βραδινή πλέον εκπομπή. Στη θέση της μετακομίζει στο Mega από τη νέα σεζόν η Δανάη Μπάρκα, με προσθήκες και αποχωρήσεις από την εκπομπή της.

Από την εκπομπή αποχώρησε η Δέσποινα Καμπούρη και σύμφωνα με δημοσιεύματα επαφές έχουν γίνει με τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο και τη Μαρία Ενεζλη. Από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού αποχώρησε ο Δημήτρης Πανόπουλος, που φέρεται να είναι τώρα σε συζητήσεις με τον ΑΝΤ1.

Από το «Καλύτερα δε γίνεται» εκτός είναι πλέον και η Εβελίνα Νικόλιζα και έτσι στην ομάδα της έμπειρης παρουσιάστριας θα προστεθούν από τη νέα σεζόν δύο καινούργια μέλη. Το ένα από αυτά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι η Ελιάνα Χρυσικοπούλου. 



Αποχαιρέτησε


Τίτλοι τέλους έπεσαν και στη συνεργασία της Μαρίας Μπακοδήμου με τον Σκάι, καθώς η εκπομπή «Γεια σου» ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Το όνομα της παρουσιάστριας έχει ακουστεί σε διάφορα κανάλια και για διάφορα projects, όμως προς το παρόν η ίδια δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της αναφορικά με το τηλεοπτικό της μέλλον. Η Κατερίνα Καινούργιου μπαίνει στην τελευταία χρονιά του τρέχοντος συμβολαίου της με τον Alpha κάνοντας αλλαγές στην εκπομπή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πάνελ του «Super Κατερίνα» παραμένει ο Γρηγόρης Γκουντάρας, επιστρέφει ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, ενώ πρόταση να ενταχθεί σε αυτό έχει δεχθεί και η δημοσιογράφος Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

Τις τελικές εξελίξεις στο Open αναμένουν η Ελένη Τσολάκη και η Κατερίνα Ζαρίφη. Για τις δύο παρουσιάστριες διακινείται σενάριο παραμονής τους στο Ανοιχτό Κανάλι, ανεξαρτήτως της συνέχισης της συνεργασίας του καναλιού με τον Νίκο Κοκλώνη και την εταιρεία παραγωγής Barking Well Media. Τα ίδια δεδομένα είναι πάνω στο τραπέζι και για την Τατιάνα Στεφανίδου, χωρίς ούτε σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει οριστική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, ο Ιούλιος φέτος θα είναι ένας καυτός τηλεοπτικά μήνας και αρκετοί θα είναι αυτοί που θα περιμένουν να φυσήξουν τα μελτέμια του Αυγούστου, για να ξεδιαλύνουν την κατάσταση.


*Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Απογευματινή στις 21/7