Ενα σίριαλ που αναµένεται να κερδίσει τους τηλεθεατές έρχεται στο Star τη νέα σεζόν. Πρόκειται για τους «Μαύρους πίνακες», και αν ο τίτλος δεν σας προϊδεάζει για τίποτα, εξηγούµε: Πρόκειται για «ανατρεπτική», σύµφωνα µε τους δηµιουργούς της, αστυνοµική σειρά µυστηρίου.

Ποιοι είναι αυτοί; Ένα αγαπηµένο εδώ και πολλά χρόνια ζευγάρι, που πάντα απολαµβάνουµε να βλέπουµε και εν δράσει (όταν αποφασίζουν να δηµιουργήσουν από κοινού ένα έργο) και στην καθηµερινότητα. Αναφερόµαστε στον γνώριµο από τη δεκαετία του ’90 ηθοποιό Μάριο Ιορδάνου και στη συνάδελφό του, επίσης ηθοποιό, Σοφία Καζαντζιάν.



«Μαύροι Πίνακες»: Το στόρι

Στο στόρι του έργου όµως: Όλα ξεκινούν µετά τη δολοφονία µιας µαθήτριας σε µια µικρή κωµόπολη, τις Λεύκες. Η τοπική Αστυνοµία ζητεί ενισχύσεις από την Αθήνα ώστε να εντοπιστεί ο φονιάς της κοπέλας, για να διαπιστωθεί σύντοµα ότι ο δράστης είναι κατά συρροή δολοφόνος που χρησιµοποιεί στα εγκλήµατά του µοτίβα από τους περίφηµους «Μαύρους πίνακες» του Φρανσίσκο Γκόγια. Οι έρευνες προχωρούν και σύντοµα θα αποκαλυφθεί µία εφιαλτική αλήθεια που κανένας δεν µπορεί να φανταστεί. Όσο για τους πρωταγωνιστές, είναι οι Κάτια Γκουλιώνη, Σοφία Κόκκαλη, Αντίνοος Αλµπάνης, ∆ηµήτρης Κίτσος, Ιωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Βεργέτη, Μελέτης Γεωργιάδης και Σωτήρης Χατζάκης, ενώ αναµένεται να έχουµε και µία µεγάλη επιστροφή, αυτήν της grande dame της υποκριτικής Όλγας Πολίτου.

Όσο για τη σκηνοθεσία, φέρει την υπογραφή της Κατερίνας Φιλιώτου. Tip: Ο Μάριος και η Σοφία είναι παράλληλα σκηνοθέτες και σεναριογράφοι. Ανεβάζουν ψαγµένες παραστάσεις που έχουν να πουν κάτι ουσιαστικό στον κόσµο. Ζουν αθόρυβα, χωρίς να προκαλούν, και ζουν «ο ένας για τον άλλον», όπως συνηθίζουν να λένε. ∆ίνουν την ψυχή τους ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις και ρισκάρουν τα χρήµατά τους χωρίς να αναλώνονται σε οτιδήποτε δεν θεωρούν πως τους αναβαθµίζει πνευµατικά. Όσο για το χρήµα; Προφανώς τους αφορά, αλλά δεν αποτελεί το κορυφαίο τους µέληµα. Γι’ αυτό -και δεδοµένου του έξοχου καστ της σειράς- περιµένουµε πολλά.