Τις ευθύνες για την αποχώρηση από το Open τόσο πολλών δηµοσιογράφων από τον ενηµερωτικό τοµέα αναζητά ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς δεν έχουν φύγει µόνο παρουσιαστές ή έµπειροι δηµοσιογράφοι πρώτης γραµµής, αλλά και νέοι ρεπόρτερ, που ήταν µάχιµοι και στήριξαν το κανάλι από την έναρξης της λειτουργίας του.

Μόνο τις προηγούµενες ηµέρες αποχώρησαν συνολικά πέντε εργαζόµενοι. Τρεις δηµοσιογράφοι από την πρωινή ενηµερωτική εκποµπή του Σαββατοκύριακου, µεταξύ των οποίων ο Φάνης Καραµπατσάκης για το Action24 και ο έµπειρος οικονοµικός συντάκτης Βαγγέλης ∆ουράκης, που πιθανότατα οδεύει προς τον ΣΚΑΪ και συγκεκριµένα την εκποµπή της Φαίης Μαυραγάνη. Αποχώρησαν επίσης ο δηµοσιογράφος Γιώργος Πολύµερος και η σκηνοθέτις των ειδήσεων Χρύσα Λαγού.

Η εικόνα που δίνεται προς τα έξω είναι ότι ο σταθµός πλέον υπολειτουργεί και πολλοί ρεπόρτερ αλλά και τεχνικοί έχουν φτάσει στα όριά τους από τις συνθήκες εργασίας, ενώ, όπως οι ίδιοι λένε, είναι οι τελευταίοι που φταίνε για την πτώση του δελτίου ειδήσεων. Με τη σεζόν να έχει κλείσει µε τις ειδήσεις του Open να τερµατίζουν τελευταίες στον πίνακα τηλεθέασης, η διεύθυνση ειδήσεων έκανε κρούσεις, σύµφωνα µε πληροφορίες, σε δηµοσιογράφους που είχαν αποχωρήσει στο παρελθόν, ζητώντας τους να επιστρέψουν, εισπράττοντας όµως από όλους αρνητική απάντηση.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, που έφυγε πέρυσι από τις ειδήσεις, ξεκίνησε ήδη εµφανίσεις στο δελτίο του ΣΚΑΪ κάνοντας αναλύσεις για τις αµερικανικές εκλογές. Το θέµα είναι, λένε ορισµένοι δηµοσιογράφοι, ότι αν θέλει το Open να ξαναµπεί στον ανταγωνισµό -όπως ήταν όταν πρωτοξεκίνησε-, θα πρέπει να γίνουν αλλαγές εκ βάθρων στην εσωτερική διοικητική λειτουργία του. Και όλα αυτά πλέον µε τη νέα σεζόν και φυσικά εν µέσω του νέου κύκλου φηµών περί διεργασιών αλλαγής της µετοχικής σύνθεσης στην Παιανία