Τηλεόραση, µικρή οθόνη, µυθοπλασία. Οι τρεις αυτές λέξεις, γένους θηλυκού, µοιραία δεν θα µπορούσαν να µη συµπεριλαµβάνουν αιθέριες υπάρξεις. Οι ελληνικές σειρές θα «ανθίσουν» και την επόµενη σεζόν και µαζί τους υπέροχα πλάσµατα. Σε κάποιες περιπτώσεις θα δούµε ηθοποιούς σε τελείως κόντρα ρόλους. Για πόσες όµως νεαρές ή µεγαλύτερες κυρίες µιλάµε;

Για 13! Αλλες είναι ονόµαταεκπλήξεις, άλλες ανήκουν στα new entries στο «γυαλί» και ορισµένες κάνουν επαναφορά. Ολική και µη. Για αρχή έχουµε την κόρη της Εβελίνας Παπούλια, επίσης ηθοποιού, που είναι ολόιδια η µαµά της. Η Αφροδίτη Λιάντου, που έγινε ευρύτερα γνωστή ως «Μυρτάλη» στη «Γη της ελιάς» του Mega, ύστερα από µια σεζόν αποχής επιστρέφει δριµύτερη µε πρωταγωνιστικό ρόλο στην «Παραλία» της ΕΡΤ.

Αρτι αφιχθείσα στα Μάταλα της Κρήτης, θα υποδυθεί µια ηρωίδα κοµβική για τις εξελίξεις της σειράς της δηµόσιας τηλεόρασης, την Ιφιγένεια Τουφεξή. Ο δεύτερος κύκλος της «Παραλίας» διαδραµατίζεται στα πρώτα χρόνια της µεταπολιτευτικής Ελλάδας και «µπουστάρεται» από τη δηµόσια τηλεόραση ως ένα από τα top πρότζεκτ της.


Το Mega-λο «Ταµπού»



«Ταµπού», από την άλλη, τιτλοφορείται η νέα δραµατική σειρά µυστηρίου του Mega που συνυπογράφουν οι δηµιουργοί της «Γης της ελιάς» (Αντρέας Γεωργίου, Βάνα ∆ηµητρίου, Κούλλης Νικολάου) και θα κάνει πρεµιέρα το φθινόπωρο. Με φόντο τα Ιωάννινα, το «Ταµπού» ξετυλίγει το κουβάρι µιας σκοτεινής υπόθεσης δολοφονίας. Ρόλο-κλειδί θα παίξει η Χρύσα Μιχαλοπούλου, που µετά τον ερχοµό του παιδιού της -καρπού του έρωτά της µε τον «MasterChef» Λεωνίδα Κουτσόπουλοεπανακάµπει τηλεοπτικά. Σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, πάλι, σε ρόλο-έκπληξη ουσιαστικά, όπως βεβαίως έχει γράψει και παρουσιάσει µε σχετικό φωτογραφικό υλικό η «Απογευµατινή», θα αντικρίσουµε τη γνωστή τραγουδίστρια Demy. Θα υποδυθεί την Τζάκι, την αδελφή της Μαρίας Κάλλας, στη µίνι σειρά εποχής της ΕΡΤ «H Μαρία που έγινε Κάλλας».

Η µίνι σειρά των δέκα επεισοδίων, µε τη σκηνοθετική υπογραφή της Ολγας Μαλέα, περιγράφει τα νεανικά χρόνια της µεγαλύτερης ντίβας της όπερας του 20ού αιώνα. Στον οµώ νυµο πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούµε την πρωτοεµφανιζόµενη σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου. Σε επόµενο χρόνο έχουµε µία κουκλίτσα που την εβδοµάδα που πέρασε έκανε διακοπές στην Κίµωλο µε µεγάλη παρέα ηθοποιών, µεταξύ των οποίων ο Ορφέας Αυγουστίδης και η σύζυγός του. Ο λόγος για τη ∆ανάη Παππά, που εξίταρε το τηλεοπτικό κοινό ως «Θοδώρα» στον «Σασµό». Το επόµενο βήµα της είναι στον «Αγιο Ερωτα», την ολοκαίνουργια δραµατική σειρά του Alpha. Το στόρι αφορά µια νεαρή που ερωτεύεται παράφορα έναν ιερωµένο (∆ηµήτρης Γκοτσόπουλος). Εκείνος, επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του έπειτα από πολλά χρόνια κρύβοντας µυστικά, αλλά και σχέδιο εκδίκησης. Η προσέγγιση µεταξύ των δύο θα είναι καθοριστική όχι µόνο για τους ίδιους, αλλά και για τον κύκλο τους.

«Εχω παιδιά» µε Ευγενία και Αθηνά



Ακόµα µια πρωταγωνίστρια του «Σασµού» επιλέγει κάτι διαφορετικό για την επόµενη σεζόν, συγκεκριµένα κωµωδία. Η «Στέλλα», λοιπόν, του σίριαλ, που µέχρι τέλους κράτησε αµείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, κατά κόσµον Ευγενία Σαµαρά (σ.σ. τις προηγούµενες µέρες ήταν στο Κουφονήσι µε τον Μιχαήλ Ταµπακάκη και τη σύντροφό του, επίσης ηθοποιό Σάντυ Χατζηιωάννου), θα πρωταγωνιστεί στη νέα οικογενειακή κωµωδία του Mega «Εχω παιδιά», την οποία -surprise, surprise- υπογράφει ο Λάµπρος Φισφής (µε το ασύλληπτο χιούµορ!). Στο ίδιο έργο πρωταγωνιστεί και η δηµοφιλέστατη Γυθειώτισσα ηθοποιός και επιχειρηµατίας µόδας Αθηνά Οικονοµάκου (που τώρα, ύστερα από τις διακοπές µε τον νέο της σύντροφο, Μπρούνο Τσερέλα, βρίσκεται στον τόπο της µε τα παιδιά της, από τον γάµο της µε τον επιχειρηµατία Φίλιππο Μιχόπουλο). Η Αθηνά επιστρέφει ύστερα από αρκετά χρόνια σε αµιγώς κωµική σειρά -την περσινή σεζόν κρατούσε βασικό ρόλο στη δραµατική κοµεντί του ΑΝΤ1 «Ο πρώτος από εµάς». Κωµωδία επέλεξαν άλλες δύο γοητευτικές κυρίες. Ο λόγος για την Αλκηστη Ζιρώ, που γνωρίσαµε στα «Νούµερα» του Φοίβου ∆εληβοριά στην ΕΡΤ1, και τη Νατάσσα Εξηνταβελώνη, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Παράδεισο των κυριών» του Alpha.

Τώρα εντάσσονται στο βασικό καστ της νέας καθηµερινής κωµικής σειράς της ΕΡΤ1 «Αρχελάου 5», που, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της, θα περιγράφει ευτράπελα σε µια γειτονιά του Παγκρατίου στην Αθήνα. Η Μαριάννα Κιµούλη πάλι, κόρη του Γιώργου Κιµούλη και της Μαρίας ∆αµανάκη, που µοιάζει πολύ στη µητέρα της, ήταν από τις εκπλήξεις της φετινής σεζόν. Κρατώντας έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στις «Ψυχοκόρες», αυτόν της «Μαρίκας», της µεγαλύτερης από τις τρεις αδελφές Πολύζου, που κακοποιήθηκαν βάναυσα σε πλούσια σπίτια της Αθήνας και της επαρχίας, µας κέρδισε µε την αµεσότητά της. Η Μαριάννα λοιπόν εντάσσεται στο καστ του δεύτερου κύκλου του σίριαλ «Ο γιατρός» µε τον (αγαπηµένο) Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη βεβαίως βεβαίως, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται το φθινόπωρο από τον Alpha.

ddsss__1_
ddsss__2_
ddsss__3_

Μια «Μάγισσα» στο «Grand Hotel»



Η επόµενη τηλεοπτική στάση, από την πλευρά της Καλλιόπης Χάσκα εν προκειµένω και ύστερα από τον ρόλο της σαγηνευτικής µεν, ραδιούργας δε «Μεταξίας» στον πρώτο κύκλο της «Μάγισσας», θα είναι πάλι στον ΑΝΤ1.


Η ηθοποιός µε το εντυπωσιακό βιογραφικό -µεταξύ άλλων περιλαµβάνει σπουδές στο Μπέρκλεϊ της Βοστόνης- συµφώνησε να παίξει στην ελληνική εκδοχή του «Grand Hotel». Πρόκειται για διεθνή τηλεοπτική επιτυχία, που έχουµε δει σε αγγλική, γαλλική, ισπανική και όποια άλλη βερσιόν µπορείτε να φανταστείτε και αφορά την αναζήτηση µιας κοπέλας. Ο πρωταγωνιστής είναι ο αδελφός της εξαφανισµένης, η οποία ενώ εργάζεται στο «Grand Hotel» χάνονται τα ίχνη της.


Ψάχνοντάς την, εκείνος θα βρεθεί ενώπιον δολοπλόκων, θα βγάλει στη φόρα ένοχα µυστικά, θα συγκρουστεί µε «ισχυρούς», θα ρισκάρει τη ζωή του. Η σειρά είναι εποχής, διαδραµατίζεται το 1925, και αν η παραγωγή είναι «περιποιηµένη», ακριβή, µε υψηλό budget, όπως οι αντίστοιχες ξένες, επειδή ακριβώς µιλάµε για ωραιότατο σενάριο, µπορεί να τα πάει καταπληκτικά και από πλευράς τηλεθέασης.


Μεταφερµένη στα ελληνικά, διανθίζεται µε ιστορικές αναφορές που αφορούν τη Μικρά Ασία, καθώς δίπλα στο πολυτελές ξενοδοχείο, που «αλά γκρέκα» θα είναι στην Κηφισιά, θα βρίσκεται καταυλισµός προσφύγων από εκείνες τις περιοχές. Εχουµε όµως και τη µεταφυσική «∆ιάφανη αγάπη», µε τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη, από τον Alpha. Πρωταγωνίστριες θα είναι η Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, που το κοινό γνώρισε από το «Κόκκινο ποτάµι» του Μανούσου Μανουσάκη στο Open και στη συνέχεια είδε στη «Σκοτεινή θάλασσα» του Mega.


Από το ίδιο έργο, comeback κάνει και η εντυπωσιακή Ιζαµπέλλα Φούλοπ, την οποία τη σεζόν που τελείωσε το κοινό είδε σε έναν από τους πλέον σκοτεινούς ρόλους της χρονιάς, αυτόν της «∆έσπως» στο «Προξενιό της Ιουλίας». Τέλος, το «δικό µας κορίτσι», µια και µας αρέσει να ασχολούµαστε µαζί της, η διεθνούς φήµης πλέον Κλέλια Ανδριολάτου, που αυτή τη στιγµή βρίσκουµε στη Σίφνο, «απατώντας» το Ιόνιό της, τους Παξούς και την Κεφαλονιά, µετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και του Mega µέσω Netflix, βρέθηκε στην Τουρκία για µεγάλη διαφηµιστική καµπάνια, εξαργυρώνοντας τη δηµοσιότητά της. Οσον αφορά τα της TV τώρα, τα τέσσερα τελευταία επεισόδια της σειράς θα προβληθούν το φθινόπωρο στο Mega και στη διεθνή streaming πλατφόρµα - τη Νο 1 στον κόσµο, για να ακριβολογούµε. 


*Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Απογευματινή 28/7