H μεταφυσική σειρά «Διάφανη αγάπη» έρχεται το φθινόπωρο στον Alpha. «Μια δολοφονία, ζωές διαλυμένες, πόνος, θλίψη και μια γυναίκα μόνη σε κίνδυνο. Ένα όραμα, μια πόρτα που κλείνει χωρίς να τη διαβεί… Ένας κόσμος μοιρασμένος ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επιθυμία». Έτσι περιγράφουν οι συντελεστές τη νέα φιλόδοξη σειρά του καναλιού. Στα επιμέρους όμως και στο στόρι: Βρισκόμαστε στην ταράτσα ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου όπου εκεί κείτονται δυο πτώματα με τα όπλα δίπλα τους. Φαίνεται ότι έχουν πυροβολήσει ο ένας τον άλλο.

Οι μπλε φάροι της Αστυνομίας αναβοσβήνουν και οι αστυνομικοί απομονώνουν τη σκηνή του εγκλήματος. Ο αστυνόμος Στέφανος Λεοντής (Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης) διασχίζει τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ κανείς δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία του. Οι συνάδελφοί του, ο Σπύρος (Μιχάλης Οικονόμου), ο Χάρης (Μιχάλης Σαράντης), η Στέλλα (Θεόβη Στύλλου), και ο διευθυντής του Τμήματος, Νίκος Ραγκούσης (Νίκος Ψαρράς), κινούνται στον χώρο σαν να μην είναι εκείνος εκεί. Ο Στέφανος έχει δει πολλά τέτοια περιστατικά στα δέκα χρόνια υπηρεσίας του, αλλά αυτή η υπόθεση είναι διαφορετική από τις άλλες. Γιατί αυτή είναι η δική του δολοφονία (!). Ξαφνικά μια κόκκινη πύλη ανοίγει για να τον οδηγήσει σε έναν άλλο κόσμο, σαν να μπαίνει σε «σκουληκότρυπα», όπου ο χωροχρόνος μπερδεύεται.

«Συγχυσμένες» εικόνες που ανήκουν στο μέλλον τον εμποδίζουν να την περάσει. Βλέπει τη σύζυγό του, Άννα Καραλή (Χαρά Μάτα Γιαννάτου), και κάποιον να προσπαθεί να τη σκοτώσει. Αντιστέκεται, δεν περνά την πύλη, δεν θέλει να φύγει από τον κόσμο αφήνοντας τη γυναίκα του σε κίνδυνο… Σ’ αυτή τη νέα «ζωή», ωστόσο, που ανοίγεται μπροστά του, θα έχει και συνοδοιπόρο: αυτή θα είναι η Φωτεινή (Μέγκι Σούλι), μια 17χρονη έφηβη, η μόνη που μπορεί να τον δει και να τον ακούσει. Αρκεί άραγε η δική της βοήθεια για να αποτρέψει τη δολοφονία της γυναίκας του; Το μυστήριο θα ξεκινήσει να λύνεται στους δέκτες μας με τα σεπτεμβριανά πρωτοβρόχια.