Καθημερινά και πολύωρα είναι τα γυρίσματα της σειράς «Αρχελάου 5» της δημόσιας τηλεόρασης.

Πρόκειται για μία σύγχρονη κωμωδία, με έξυπνο χιούμορ, πολυδιάστατους, «κομπλικέ» χαρακτήρες -όπως όλοι μας πια, στο «τέμπο» και των «κομπλικέ» σχέσεων, είτε είναι ερωτικές είτε επαγγελματικές είτε ο,τιδήποτε- που αβαντάρεται με τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά των Φωτεινής Κοτρώτση, Λήδας Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα, και θα παρακολουθούμε καθημερινά από τον Σεπτέμβριο στην ΕΡΤ1.

Ο Γιάννης Στάνκογλου, η Εβελίνα Παπούλια, ο Γεράσιμος Γεννατάς, η Ναταλία Δραγούμη, η Νατάσσα Εξηνταβελώνη, η Άλκηστις Ζιρώ, η Βάσω Καβαλιεράτου, ο Γιάννης Καράμπαμπας, ο Χρήστος Κοντογεώργης, ο Χάρης Χιώτης και φυσικά ο Δημήτρης Πιατάς και η Μαίρη Σταυρακέλλη, καθώς και άλλοι εξαιρετικοί ηθοποιοί συνθέτουν το all-star cast της σειράς, δημιουργώντας καθημερινά ένα εξαιρετικό κλίμα στα γυρίσματα, με τα πειράγματα και τ’ αστεία τους.

Βασικός χώρος των γυρισμάτων είναι το ιστορικό πλέον εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «Κλωσταί Πεταλούδας - Μουζάκης», ένας βιομηχανικός χώρος-τοπόσημο των δυτικών προαστίων, που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της παραγωγής.

«Αρχελάου 5»: Πως «γεννήθηκε» η ιδέα για την νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αρχική ιδέα της σειράς γεννήθηκε το 2021, εν μέσω πανδημίας, σ’ ένα μπαρ στη συνοικία Τραστέβερε της Ρώμης, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού των δημιουργών. Μάλιστα, οι χαρακτήρες του Ορφέα (Χάρης Χιώτης) και του Στέφανου (Γιάννης Καράμπαμπας) είναι εμπνευσμένοι από δύο υπαρκτά πρόσωπα, που είναι φίλοι και για αρκετά χρόνια συγκάτοικοι. Έχοντας κατά νου αυτή τη φιλία και τη συγκατοίκηση, οι δημιουργοί της σειράς έπλασαν τους πρώτους δύο χαρακτήρες κατά την αρχική σύλληψη της ιδέας. Επίσης, κάποια από τα ονοματεπώνυμα των χαρακτήρων της σειράς ανήκουν σε φίλους των δημιουργών.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι πολλοί από τους δημιουργούς, συντελεστές και ηθοποιούς της σειράς, όντως μένουν στο Παγκράτι. Και ορισμένοι όχι παραπάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά από την «Αρχελάου 5».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 7/8/2024