Δύο ζευγάρια θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής του δεύτερου κύκλου της σειράς «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 με υπότιτλο «Φλεγόμενη καρδιά», η οποία μεταφέρει το τηλεοπτικό κοινό στη Μάνη του 1710.

Η σύγκρουση του ορατού κόσμου με τον αόρατο, της πραγματικότητας με τη φαντασία, της πίστης με την αμφιβολία κυριαρχεί στα επεισόδια της σειράς. Στα επιμέρους, στην ενετοκρατούμενη πολιτεία, ο φτερωτός λέοντας, σύμβολο της θαλασσινής πολιτείας, βρυχάται και δείχνει τη δύναμη και την κυριαρχία του.

"Η Μάγισσα": Οι Μοντιλιάνι

Όμως, πίσω από τα παιχνίδια εξουσίας που εξυφαίνονται, μια ραγισμένη καρδιά θα καεί στην ίδια της τη φλόγα. Εξηγούμε: η Πανδώρα Μοντιλιάνι (Μαρία Κίτσου), Ελληνίδα με καταγωγή από την Πάργα, είναι παντρεμένη με τον ρέκτορα (δικαστή) Τζουζέπε Μοντιλιάνι (Μελέτης Ηλίας). Η μετάθεση του άνδρα της στο Πόρτο Κάγιο τη δυσαρεστεί, αλλά σύντομα θα καταλάβει πως είναι το μέρος που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της. Ο Μοντιλιάνι, από την πλευρά του, Ενετός ρέκτορας, εκτελούσε τα καθήκοντά του στην Πάργα, εκεί όπου γνώρισε και παντρεύτηκε την Πανδώρα. Έχει τη φιλοδοξία να υπηρετήσει στο πλευρό του δόγη και θεωρεί τη μετάθεσή του στη Μάνη υποβιβασμό.

Δείτε επίσης: “Η Μάγισσα - Φλεγόμενη Καρδιά”: Η Λεώνη και ο Αντόνιο αποκαλύπτονται

"Η Μάγισσα": Οι Εσπόζιτο

Στο «μέτωπο» του δεύτερου ζευγαριού τώρα, ο Σίλβιο Εσπόζιτο (Γιώργος Παπαγεωργίου) είναι ο Ενετός διοικητής του Πόρτο Κάγιο. Ένας στρατιωτικός που συμπεριφέρεται με σεβασμό στους Μανιάτες. Είναι παντρεμένος με τη Ρενάτα (Ελένη Σαλαμπάση). Η Ρενάτα Εσπόζιτο, η νεαρή γυναίκα του Σίλβιο, είναι Ελληνίδα αριστοκρατικής καταγωγής, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κεφαλλονιά. Οι Μανιάτες την αγαπούν και εκείνη είναι πολύ γενναιόδωρη μαζί τους. Η γνωριμία των τεσσάρων θα αποβεί μοιραία…

Στη δεύτερη σεζόν, που θα προβληθεί από τον Οκτώβριο, θα δούμε επίσης τους ηθοποιούς Γιάννη Ποιμενίδη, Σπύρο Τσεκούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Σπύρο Χατζηαγγελάκη, Ελένη Σακκά, Εριφύλλη Κιτζόγλου και Αλέξανδρο Πιεχόβακ.

Πρωταγωνίστρια της πολυαναμενόμενης σειράς θα είναι βέβαια η Μαρία Κίτσου, η οποία θα συνεργαστεί ξανά με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι «Άγριες μέλισσες».




*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 9/8/2024