Μια νέα ανατρεπτική κωμωδία έρχεται το φθινόπωρο στον ANT1. Tίτλος της «VIΠ Καλά Γεράματα». Στο επίκεντρο, το Buona Mattina, που δεν θυµίζει κλασικό γηροκοµείο - ακόμα και αν δεν είναι επικεφαλής ο... Ηλίας Ψινάκης (θα θυμάστε ίσως την τηλεοπτική, κάποτε, εκπομπή του «Γηροκομείο», την οποία έχει επαναφέρει διαδικτυακά).

Οι φροντιστές είναι φίλοι µε τους φιλοξενούµενους, τα δωµάτια είναι φωτεινά και το γρασίδι είναι πάντα πράσινο. Είναι ένας πολυτελής παράδεισος για τους απόμαχους της καλής ζωής και έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του για όλα τα «παλιά μοντέλα» που θέλουν να περνάνε καλά. Στο παραδεισένιο αυτό μέρος, όλοι οι καλοί χωράνε «Ελάτε στο VΙΠ και... γεράστε άφοβα!» είναι το μότο του σίριαλ, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Τάσος Χαλκιάς, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Κώστας Καζάκας, Μαρία Πετεβή, Άννα Κουτσαφτίκη, Σταύρος Τσουμάνης, Πάρις Θωμόπουλος. Και μαζί τους οι Μαρία Μοσχούρη, Idra Kayne, Αλέξανδρος Σιάτρας, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Λυδία Φωτοπούλου, Χριστίνα Τσάφου και Ελένη Κρίτα.

«Μαμά στα κρυφά»

Δεν είναι όμως η μόνη «φρέσκια» κωμική σειρά. Το «Μαμά στα κρυφά» θα μας κλείνει το μάτι από την ερχόμενη σεζόν, βασισμένη στο ιταλικό format «Non dirlo al mio capo», από την ΕΡΤ1. Η σειρά πραγματεύεται τις περιπέτειες μιας εργαζόμενης μαμάς, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Ζαπατίνας, το σενάριο ο Πάνος Αμαραντίδης και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Αντίνοο Αλμπάνη, Τζένη Θεωνά, Ευγενία Δημητροπούλου, Νικολέττα Καρρά. Αξίζει να προσθέσουμε ότι οι κωμωδίες είναι στα καλύτερά τους αυτή την περίοδο και όχι τυχαία. Σύμφωνα με έρευνες, «διψάει» για αυτές το κοινό - και σε ό,τι αφορά την τηλεόραση και σε ό,τι αφορά τον κινηματογράφο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον κορωνοϊό, που έριξε πολλούς περισσότερους απ’ ό,τι ίσως φανταζόμαστε σε κατάθλιψη. Για αυτό, οι υπεύθυνοι και μεγάλων ξένων καναλιών, όπως, μεταξύ άλλων, του BBC, εστιάζουν σε πρότζεκτ με «χαρωπό» concept. Πώς λέγαμε κάποτε «όχι άλλο κάρβουνο»; Αυτό.