Μετά το «Maestro», που στον κατάλογο του Netflix υπάρχει με τον τίτλο «Maestro In Blue», μία ακόμη παραγωγή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ανεβαίνει στη διεθνή συνδρομητική πλατφόρμα, ενισχύοντας τις φήμες και για μελλοντική συνεργασία του δημιουργού με το streaming κολοσσό.

Πρόκειται για την ταινία «Αν...», που είχε βγει στους κινηματογράφους στη σκληρή μνημονιακή περίοδο του 2012, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες κι έχοντας στη συνέχεια παρουσία σε διεθνή φεστιβάλ. Η ταινία αφηγείται δύο ιστορίες με κύριο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη (Χριστόφορος Παπακαλιάτης). Στη μία ιστορία βγάζει το σκύλο του βόλτα το βράδυ στην Πλάκα και συναντά τον έρωτα της ζωής του, τη Χριστίνα (Μαρίνα Καλογήρου), στην άλλη περίπτωση δεν γνωρίζει ποτέ τη Χριστίνα, αν και ζουν στην ίδια πόλη. Πέρα από αυτό, η ταινία, μέσα από τις ιστορίες της, θίγει και τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και το πώς επηρεάζουν δύο ανθρώπους που αγαπιούνται.

Ακόμη, στην ταινία βλέπουμε τους ήρωες από την παλιά ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα», Γιώργο Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού, 45 χρόνια μετά το γάμο τους να είναι ακόμη αγαπημένοι και να διηγούνται την ιστορία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την προβολή των τεσσάρων τελευταίων επεισοδίων του «Maestro», ταυτόχρονα σε Mega και Netflix, θα ακολουθήσει και νέα συνεργασία του Παπακαλιάτη, αποκλειστικά αυτή τη φορά με τη διεθνή συνδρομητική πλατφόρμα και θα αφορά στη δημιουργία αγγλόφωνης ταινίας. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας δημιουργός με δύο παραγωγές, που φέρουν την υπογραφή του, να είναι διαθέσιμες στο Netflix.