Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της αγαπημένης δραματικής σειράς «Η παραλία», σε σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου και σενάριο Παναγιώτη Ιωσηφέλη, που επιστρέφει στην ΕΡΤ1 την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Και με ίντριγκες, και με συγκινήσεις, και με εκπλήξεις.

Ο φακός της ΕΡΤ βρέθηκε στα παρασκήνια των γυρισμάτων και στη συνέχεια μας έδωσε μια πρώτη γεύση όσων θα παρακολουθήσουμε στο σίριαλ - είναι εμπνευσμένο από την πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια και από το βιβλίο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες, οι οποίες, έχοντας διαμορφωθεί κατάλληλα, μας μεταφέρουν στην Κρήτη του 1975.

Μεταφερόμαστε λοιπόν στο σπίτι των Αρχοντάκηδων αλλά και στο νέο ξενοδοχείο που δεσπόζει στα Μάταλα. Εκεί συναντάμε γνώριμους ηθοποιούς από τον πρώτο κύκλο και νέους χαρακτήρες, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Στέφανου Μπλάτσου καθώς και των Εύης Βαρδάκη και Γιώργου Κικίδη.

Και κάπως έτσι, μεταξύ breaks και γυρισμάτων, μαθαίνουμε πως η οικογένεια Τουφεξή φτάνει στο χωριό για να ταράξει τις ισορροπίες της μικρής κοινωνίας. Παράλληλα, στον νέο κύκλο της σειράς μία σκοτεινή ιστορία από την περίοδο της γερμανικής κατοχής έρχεται στην επιφάνεια, απειλώντας ακόμα μία φορά να στοιχειώσει το παρόν. Μία ιστορία που όλοι λίγο έως πολύ ήξεραν, αλλά πολύ συνειδητά επέλεξαν να ξεχάσουν, και όσοι την έζησαν και επιβίωσαν, αργά ή γρήγορα, θα ζητήσουν εκδίκηση.

Η επιστροφή του Παύλου (Δημήτρης Κίτσος) στην πατρογονική γη και η γνωριμία του με την Ιφιγένεια (Αφροδίτη Λιάντου) θα φέρουν στην επιφάνεια έναν απαγορευμένο αλλά ταυτόχρονα παράφορο έρωτα. Ο Παύλος προσπαθεί να πάρει την εξουσία στα χέρια του, ενώ η Ιφιγένεια να τη διατηρήσει. Δεν γίνεται ο ένας να επιτύχει χωρίς να αποτύχει ο άλλος. Εν αναμονή λοιπόν του καινούργιου κύκλου της σειράς που στελεχώνεται και από αγαπημένους βετεράνους όπως η Μπέτυ Λιβανού.